• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  25 Οκτ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 25 Οκτ 2017 - 6:33 π.μ.

  Τα μεξικάνικα καρτέλ είναι η μεγαλύτερη πηγή ναρκωτικών στις ΗΠΑ

  Τα μεξικάνικα καρτέλ ναρκωτικών είναι μακράν η μεγαλύτερη πηγή παράνομων ναρκωτικών στην αμερικανική αγορά, ενώ οι Κολομβιανές εγκληματικές συμμορίες προσπαθούν να επιβληθούν , αναφέρεται σε ανακοίνωση της αρμόδιας αμερικανικής υπηρεσίας (DEA).

  Στην ετήσια έκθεσή της για τη διακίνηση ναρκωτικών στις ΗΠΑ, η DEA διαπίστωσε επίσης ότι οι θάνατοι από την υπερβολική δόση ηρωίνης "συνεχίζουν να αυξάνονται" από τα ήδη υψηλά επίπεδα, ενώ η χρήση κοκαΐνης και η διαθεσιμότητα έχουν επίσης αυξητικές τάσεις.


  Η αυξημένη ανάμειξη της ηρωίνης με συνθετικά ναρκωτικά έχουν επιδεινώσει την κατάσταση, σύμφωνα με τους αρμοδίους.

  Η παράνομη φαιντανύλη (fentanyl) - ένα ναρκωτικό 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη - και άλλα συνθετικά οπιοειδή στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχονται κυρίως από την Κίνα και το Μεξικό.

  Η καλλιέργεια και η παραγωγή της κοκαΐνης αυξάνονται στην Κολομβία, την κύρια πηγή κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την έκθεση.

  Η υπηρεσία σημειώνει ότι ορισμένα τμήματα πρώην μαχητών της FARC πιθανόν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στη διακίνηση ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά ο βαθμός στον οποίο συμβαίνει αυτό μπορεί να εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας, εκτιμούν οι αμερικανικές αρχές.

  Διάφορα καρτέλ στο Μεξικό όπως οι Juarez, Gulf, Los Zetas και Beltran-Leyva, που ελέγχουν μεγάλες περιοχές του Μεξικού, λειτουργούν επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  zougla.gr

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Τα μεξικάνικα καρτέλ είναι η μεγαλύτερη πηγή ναρκωτικών στις ΗΠΑ Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top