• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  2 Οκτ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 2 Οκτ 2017 - 8:49 μ.μ.

  Δημοκρατική Συμπαράταξη για προϋπολογισμό: Εωλες οι προβλέψεις

  Το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2018 σχολίασε ο Γιάννης Κουτσούκος κάνοντας λόγο για προβλέψεις που σύντομα θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω.
  «Άσκηση επί χάρτου για την αποτύπωση της εικονικής πραγματικότητας που ζει η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελεί το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, καθώς είναι βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσαρμόσει τις έωλες προβλέψεις και εκτιμήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και προσθέτει: «Ήδη η σκληρή πραγματικότητα ανάγκασε σε προσαρμογή προς τα κάτω τους υπεραισιόδοξους στόχους του Προϋπολογισμού για το 2017 με -1% για την ανάπτυξη, ενώ η συντήρηση του στόχου για το πλεόνασμα, μετά την υστέρηση στα έσοδα το διάστημα Ιανουάριος- Αύγουστος κατά 1,7 δισ., βασίζεται στην ισόποση συγκράτηση δαπανών που πλήττει κυρίως την αγορά και βασικές υπηρεσίες του Δημοσίου.
  Το προσχέδιο του 2018 ενσωματώνει σωρευτικά μέτρα του 3ου μνημονίου και τις περικοπές του 4ου μνημονίου για το 2018 οι οποίες πλήττουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την οικονομία με περικοπές επιδομάτων στα όρια της αναλγησίας και νέους φόρους.
  Το υπεραισιόδοξο αυτό σενάριο και η συνέχεια των ψεμάτων για έξοδο από την κρίση και το τέλος των μνημονίων έχει δυστυχώς βαλτώσει στις μακροχρόνιες δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, μετά μια ηττοπαθή διαπραγμάτευση, εγκλωβίζοντας τη χώρα σε στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα που δυστυχώς, αναπαράγουν τα αδιέξοδα στην Ελληνική Οικονομία, καθώς είναι φανερό ότι το πάνω από 6,5 δισ. πλεόνασμα δεν θα προκύψει από την ανάπτυξη αλλά από φόρους και περικοπές».

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Δημοκρατική Συμπαράταξη για προϋπολογισμό: Εωλες οι προβλέψεις Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top