• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  11 Οκτ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 11 Οκτ 2017 - 6:45 μ.μ.

  Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» που προκάλεσε μηνύσεις για το ν/σ αλλαγής φύλου (φωτό)

  Σε μήνυσης κατά παντός υπευθύνου σχετικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» προχώρησε ο δικηγόρος Άγης Τάτσης με την διάπραξη των αδικημάτων της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων.
  Ειδικότερα, η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» κυκλοφόρησε σήμερα με πρωτοσέλιδο στο οποίο αναφέρει: «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους» «ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ»
  «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΔΕΛΦΗ».
  Στην μήνυσή του την οποία κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων, ο κ. Τάτσης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως, με τον τίτλο "ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΔΕΛΦΗ", στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων».
  Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους
  Ο αντιρατσιστικός νόμος του 2014 «περιγράφει» αυτολεξεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, αφού περιγράφει τις περιπτώσεις υποκίνησης σε βια κατά ομάδας προσώπων που προσδιοριζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ή και την ταυτότητα φύλου. (ΝΟΜΟΣ 4285/ΦΕΚ Α 191/10.09.2014)
  Προσβολή προσωπικότητας
  Σύμφωνα με το άρθρο 57 ΑΚ: «Όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητά του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Αξίωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες δεν αποκλείεται».
  Σύμφωνα με τα άρθρα  57 – 60 του Αστικού Κώδικα, όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητά του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον, να ζητήσει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη αλλά και χρηματική ικανοποίηση για την προκληθείσα σε αυτόν ηθική βλάβη.
  Εξύβριση και δυσφήμιση δια του Τύπου
  Κατά το άρθρο 362 ΠΚ, το έγκλημα της δυσφήμισης έχει ως εξής: «Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης».
  Το επίμαχο πρωτοσέλιδο:


 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» που προκάλεσε μηνύσεις για το ν/σ αλλαγής φύλου (φωτό) Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top