• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    8 Οκτ 2017
    - Δημοσιεύτηκε, 8 Οκτ 2017 - 12:25 μ.μ.

    Εκλογές στην Κύπρο: Πρώτος στις δημοσκοπήσεις ο Ν.Αναστασιάδης

    Φαβορί είναι ο Νίκος Αναστασιάδης στις δημοσκοπήσεις για τις ανερχόμενες εκλογές στην Κύπρο και πρώτος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά έρχεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος από το κόμμα ΔΗΚΟ.

    Μία νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Noverna παρουσιάζει τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ως το αδιαμφισβήτητο φαβορί των Προεδρικών Εκλογών του Ιανουαρίου του 2018 στη Κύπρο. Ωστόσο ουδείς μπορεί να είναι απολύτως βεβαίως για το τι πραγματικά θα βγάλουν οι κάλπες καθώς έχουν διαψεύσει αρκετές φορές τις δημοσκοπήσεις. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι εκλογές του 2008 όταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος εμφανιζόταν ως ο υποψήφιος που θα κέρδιζε άνετα τον Ιωάννη Κασουλίδη και τον Δημήτρη Χριστόφια. Τελικώς δεν κατάφερε να περάσει στον 2ο γύρο, καθώς Ο Ιωάννης Κασουλίδης ήρθε πρώτος και ο Δημήτρης Χριστόφιας δεύτερος και κατάφερε να κερδίσει τη προεδρία της Δημοκρατίας.

    Σε αυτές τις εκλογές, υπάρχουν δύο σημαντικοί αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι δεν μπορούν να καταγραφούν επί του παρόντος με ακρίβεια στις δημοσκοπήσεις. Είναι η πρόθεση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, να θέσει υποψηφιότητα αλλά και η αναμενόμενη υποψηφιότητα εκ μέρους του ΕΛΑΜ (Λαϊκος Σύνδεσμος Κύπρου).

    Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», στη πρόθεση ψήφου για τον πρώτο ο Νίκος Αναστασιάδης (ΔΗΣΥ) εξασφαλίζει 23%. ο Σταύρος Μαλάς (ΑΚΕΛ) 17%, ο Νικόλας Παπαδόπουλος (ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) 17%, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης 8%, ο Γιώργος Λιλλήκας (Συμμαχία Πολιτών) 7%, ο Χρίστος Χρίστου που δεν έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος (ΕΛΑΜ) 3%, Λευκό 7%, Αναποφάσιστο 11%, Αποχή 6% και δεν απάντησαν 2%.

  • Κάντε like στον istioforo news    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Εκλογές στην Κύπρο: Πρώτος στις δημοσκοπήσεις ο Ν.Αναστασιάδης Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


    Scroll to Top