• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  25 Οκτ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 25 Οκτ 2017 - 6:37 π.μ.

  Έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από ευρωβουλευτές

  Μια ομάδα βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητούν να ξεκινήσει μια εξωτερική έρευνα για καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από καταγγελίες στην εφημερίδα Sunday Times, ανέφερε την Τρίτη από το Στρασβούργο, η ιστοσελίδα κοινοτικής ενημέρωσης EUObserver

  Σύμφωνα με τον EUObserver, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιγράφεται ως «φυτώριο της σεξουαλικής παρενόχλησης» μετά από καταγγελίες πως μια σειρά από άνδρες ευρωβουλευτές είχαν παρενοχλήσει περί τις 12 γυναίκες βοηθούς.


  Τα ονόματα των φερόμενων ως δραστών δεν έχουν αποκαλυφθεί στο κοινό, γράφει ο EUObserver, αν και η εφημερίδα Times έκανε αναφορά στον Yves Cochet, έναν πρώην Γάλλο υπουργό περιβάλλοντος και ευρωβουλευτή των Πρασίνων.

  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, υπάρχει αίτημα για εξωτερική έρευνα από πέντε βουλευτές του ΕΚ που ζητούν να συσταθεί ειδική επιτροπή για τη σεξουαλική παρενόχληση να βοηθήσει τα θύματα και να εξασφαλίσει ότι οι δράστες θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

  Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε «σοκ και αγανάκτηση» για τις καταγγελίες, αναφέρει ο EUObserver.

  Παραθέτει μάλιστα δήλωση του Προέδρου ο οποίος είπε ότι οι καταγγέλοντες μπορούν ήδη να αναφέρουν την όποια κατάχρηση εξουσίας σε μια ειδική συμβουλευτική επιτροπή των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποσχέθηκε να αυξήσει περαιτέρω την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ήδη υπάρχουσες καταγγελείες.

  Ο EUObserver αναφέρει ότι η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη επίσημες καταγγελίες, αλλά σημειώνει ότι οι ισχυρισμοί που αναφέρονται στους Sunday Times είναι σοβαρές.

  Παρομοίως το Politico Europe αναφέρει σε δικό του δημοσίευμα ότι μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει τις μαρτυρίες 87 γυναικών και 6 ανδρών.

  Το Politico δημιούργησε έναν ειδικό ιστότοπο για τη συλλογή περισσότερων μαρτυριών για όσους θέλουν να προχωρήσουν.

  To Politico σημειώνει ακόμη ότι ορισμένοι από τους ισχυρισμούς που συλλέχθηκαν έως τώρα περιλαμβάνουν αιτήματα σεξ για νομοθετικές ευνοϊκές σχέσεις και συμβάσεις εργασίας, μεταξύ άλλων. Περισσότεροι από τους μισές καταγγελίες προέρχονται από άτομα που εργάζονται σε ΜΚΟ ή στον ιδιωτικό τομέα.

  Πηγή: KYΠΕ

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από ευρωβουλευτές Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top