• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  13 Οκτ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 13 Οκτ 2017 - 6:15 μ.μ.

  Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα παιδικά σεντόνια

  Διαβάστε γιατί πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας και κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζουμε Αν αναλογιστούμε πως περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας στο κρεβάτι, μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε πόσους μικροοργανισμούς και δερματικά κύτταρα αποβάλλουμε καθημερινά.

  Μαζί μας κοιμούνται τα ακάρεα. Τι είναι όμως; Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης ανήκουν στην κατηγορία των αραχνοειδών, το μέγεθός τους είναι 0,3 mm, και είναι αόρατα από το ανθρώπινο μάτι. Μία σύγκριση μεγέθους είναι πως περίπου 1500 ακάρεα, χωρούν στην άκρη ενός σπίρτου. Τροφή τους είναι τα νεκρά κύτταρα από το ανθρώπινο σώμα, που αφαιρούνται λόγω της φυσικής διαδικασίας της απολέπισης.

  Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σε ένα δείγμα 2000 Βρετανών, μόλις το 40%, αλλάζει τα σεντόνια από τα κρεβάτια του, μια φορά την εβδομάδα. Στην ίδια έρευνα το 36% τα αλλάζει κάθε 15 ημέρες και το 17%, αλλάζει τα σεντόνια του μια φορά το μήνα. Τέλος το 1% είπε ότι αλλάζει σεντόνια μια φορά το χρόνο!

  Ο Δρ. Άνταμ Φοξ, παιδοαλλεργιολόγος από το Νοσοκομείο Saint Thomas του Λονδίνου, επισήμανε ότι τα βρώμικα σεντόνια μπορεί να επιδεινώσουν κάποια προβλήματα υγείας, τονίζοντας ότι η σωστή υγιεινή στο υπνοδωμάτιο δεν είναι απλώς θέμα καθαριότητας. «Για να προστατευθούμε, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Αλλαγή των σεντονιών μία φορά την εβδομάδα και πλύσιμο στους 60 βαθμούς, ανεξάρτητα εάν έχουμε ή όχι αλλεργική προδιάθεση. Όσοι παρουσιάζουν αλλεργίες, όπως τα παιδιά, θα πρέπει να τα αλλάζουν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα».
  Πηγή Tromaktiko

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα παιδικά σεντόνια Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews

  Scroll to Top