• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  24 Οκτ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 24 Οκτ 2017 - 7:57 μ.μ.

  Ρωσία: Άσκησε βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη νέα αποστολή ελεγκτών στη Συρία

  Με βέτο κατάφερε να εμποδίσει η Ρωσία τη νέα αποστολή ελεγκτών στο έδαφος της Συρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
  Η έρευνα που διεξάγουν ανεξάρτητοι ελεγκτές, ειδικοί στα χημικά όπλα, αφορά την επίθεση με βόμβες που περιείχαν το αέριο Σαρίν σε εδάφη που κατείχαν οι αντίπαλοι του Μπασάρ αλ Άσαντ, στην πόλη Καν Σεϊκχούν, με συνέπεια δεκάδες άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο.
  Η Ρωσία ζήτησε να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση σχετικά με την έκθεση των ελεγκτών. Προκειμένου να εμποδίσει τη διαδικασία, ο εκπρόσωπος της Μόσχας, Βασίλι Νεμπέντζια, άσκησε το δικαίωμα του βέτο και υποχρέωσε τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να παρατείνουν τη συζήτηση για μετά τις 26 Οκτωβρίου, οπότε θα λάβει χώρα η συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

  Η κίνηση της Ρωσίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, η οποία δήλωσε ότι «για μία ακόμη φορά η Ρωσία έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου το βαρβαρικό καθεστώς του Άσαντ να μην δεχθεί τις συνέπειες, ενώ επιμένει στη χρήση χημικών ως όπλα». Η Νίκι Χέιλι δεν εκπροσωπούσε τις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ η δήλωσή της έγινε επισήμως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Αφρική.
  Από τη σημερινή ψηφοφορία απείχε η Κίνα, ενώ η Βολιβία συντάχθηκε στο πλευρό της Μόσχας, ψηφίζοντας όχι στην πρόταση για νέους ελέγχους. Θετική ψήφο έδωσαν 11 μέλη του Συμβουλίου.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ρωσία: Άσκησε βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη νέα αποστολή ελεγκτών στη Συρία Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top