• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  2 Οκτ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 2 Οκτ 2017 - 5:45 μ.μ.

  Δίκη Χρυσής Αυγής: «Είναι μια εγκληματική οργάνωση, που λειτουργεί με απόλυτη ιεραρχία»

  Την πεποίθηση ότι η Χρύση Αυγή είναι μία εγκληματική οργάνωση, η οποία λειτουργεί με απόλυτη ιεραρχία και έχει ως δύναμη της την άσκηση βίας, εξέφρασε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, στην κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
  Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει ασχοληθεί επί μακρόν με την οργάνωση της Χρυσής Αυγής, στάθηκε τόσο στις δράσεις της οργάνωσης όσο και στο πρόσφατο καταστατικό της, το οποίο χαρακτήρισε «μαϊμού» ενώ επέδειξε παλαιότερο, το οποίο όπως είπε τού είχε αποστείλει πριν από πολλά χρόνια η Χρυσή Αυγή.
  Ο δημοσιογράφος μίλησε για την οργάνωση όπως την γνώρισε από την δεκαετία του 1980, τότε που ήταν μία «κλειστή λέσχη νεοναζιστικής επιμόρφωσης» όπως την χαρακτήρισε, αλλά στη συνέχεια θέλησε να κυριαρχήσει στους δρόμους με την άσκηση βίας.

  Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του 
  Τον πρώτο λόγο στην οργάνωση, όπως είπε στην κατάθεση του ο δημοσιογράφος, έχει ο αρχηγός, αφού αυτός είναι η ενσάρκωση του λαού. «Χωρίς τον Μιχαλολιάκο δεν υπάρχει Χρυσή Αυγή, είναι περίπου ο Μεσσίας». Ερωτώμενος από την πρόεδρο, εάν έχει αλλάξει σήμερα η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, απάντησε πως τίποτε δεν έχει αλλάξει, φέρνοντας ως παράδειγμα το σύνθημα που φώναξε ο Ν. Μιχαλολιάκος, βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή μετά την απολογία του: Ζήτω η Νίκη (Sieg Heil κατά τον γερμανικό χαιρετισμό)
  Πρόεδρος: Πως λέτε πως στοχεύουν στη βία;
  Μάρτυρας: Δεν μπορούν να ασκήσουν πολιτική χωρίς βία. Ο ίδιος ο αρχηγός μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή αναφέρθηκε σε τάγματα εφόδου, στις ξιφολόγχες που θα ακονιστούν στα πεζοδρόμια, φανάτισε τους συγκεντρωμένους οπάδούς του υπέρ της βίας.
  Στην ερώτηση εάν η Χρυσή Αυγή έχει τα χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, ο μάρτυρας απάντησε θετικά, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί το πολιτικό κόμμα ως μανδύα, ενώ στην επισήμανση της προέδρου ότι έχει ψηφιστεί από χιλιάδες πολίτες και ανήκει στην ελληνική βουλή, ο Δ. Ψαρράς υποστήριξε ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι ο αρχηγός και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και οι πυρηνάρχες. Σε κάποιες περιπτώσεις και απλά μέλη, όπως ο Ρουπακιάς.
  Για τον οπλισμό της ΧΑ, υποστήριξε ότι τα όπλα της δεν είναι τα τανκς και τα μπαζούκας, αλλά «είναι το στιλέτο, τα μαχαίρια, τα ρόπαλα, τα καδρόνια ή παρόμοιες ιδιοκατασκευές όπως είδαμε στη επίθεση του ΠΑΜΕ» . Και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και πυροβόλα όπλα, που μπορεί να μην τα έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα αλλά εκπαιδεύονται όλοι για την επόμενη φάση, δηλαδή για να προκαλέσουν με τη βία στους δρόμους, την αντίδραση των εχθρών. Για τα τάγματα εφόδου, τα χαρακτήρισε «στρατό που προκαλούν φόβο», υπογραμμίζοντας πως για αυτό φορούν ειδική ενδυμασία.
  «Με τι μαύρες μπλούζες ξεχωρίζουν» είπε.
  «Οταν σου επιτεθούν 10 ομοιόμορφα ντυμένοι δεν ξεχωρίζεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το κύριο είναι ότι αισθάνονται μέλη μια στρατιωτικής μονάδας. Στο καταστατικό αναφέρεται γιατί φοράνε αυτά τα ρούχα και άλλα».
  Η κατάθεση του μάρτυρα θα συνεχιστεί με τις ερωτήσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Δίκη Χρυσής Αυγής: «Είναι μια εγκληματική οργάνωση, που λειτουργεί με απόλυτη ιεραρχία» Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top