• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  27 Οκτ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 27 Οκτ 2017 - 11:41 μ.μ.

  Καμμένος: Δημοψήφισμα ή ομοφωνία πολιτικών αρχηγών για το όνομα των Σκοπίων [βίντεο]

  Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έθιξε από την Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας ότι πλησιάζει προς επίλυση.
  Προειδοποίησε ωστόσο ότι «η οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει το ελληνικό όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας θα είναι μια απόφαση, η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 1992».
  Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ως εκ τούτου, ότι «οποιαδήποτε κι αν είναι η λύση, προκειμένου να έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η επανασύσταση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση η ομόφωνη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο συμβούλιο αυτό για την αποδοχή μιας λύσης». Σε περίπτωση διαφωνίας κάποιου αρχηγού, υπέδειξε την οδό του δημοψηφίσματος. «Οποιαδήποτε λύση, πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος, όπου ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφανθεί» δήλωσε με έμφαση.
  Οι δηλώσεις Καμμένου έγιναν στην τελετή βράβευσής του από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο.
  Ευχαριστώντας το ΑΤΕΙ-Θ για την τιμή που τού επιφυλάχθηκε με την ύψιστη διάκριση του Ιδρύματος, το Μετάλλιο Α’ Τάξεως «Χρυσούς Αλέξανδρος», ο υπ. Αμυνας σημείωσε ότι έρχεται «σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή για τη Μακεδονία μας, για το όνομα της Μακεδονίας, για τη μεγάλη αυτή εθνική υπόθεση που φαίνεται να πλησιάζουμε προς τη λύση της».
  Πρόσθεσε δε πως «η Μακεδονία, η μία και μοναδική, η ελληνική Μακεδονία, υπήρξε πάντα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στόχος της σλαβικής επιβουλής, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί στόχο μόνο η ονομασία η ίδια αλλά και η ίδια η εδαφική ακεραιότητα και το χειρότερο η σλαβοποίηση της ιστορίας, του πολιτισμού της Μακεδονίας, τουτέστι του ελληνικού έθνους».
  Σημείωσε δε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει αυτή η προσπάθεια στο αποτέλεσμα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και της παραχάραξης της Ιστορίας» και πρόσθεσε: «Οχι ως Υπουργός Αμυνας ή μέλος της κυβέρνησης αλλά ως Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία».
  Οπως υποστήριξε ακόμη η Ελλάδα «από τον Αύγουστο του 2018 μπαίνει σε μια νέα εποχή» καθώς «περάσαμε μια οικονομική κρίση που έχει κλείσει πλέον τον κύκλο της. Η Ελλάδα από το 2018 μπαίνει σε μια νέα εποχή. Από τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα δεν θα ζει κάτω από μνημόνιο».
  Στην ομιλία του, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, στις «αλληλένδετες έννοιες» της Δημοκρατίας και της Παιδείας, σημείωσε πως «η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με την Εκκλησία αποτελούν τους θεμέλιους λίθους της ίδρυσης του ελληνικού κράτους και τον ίδιο ρόλο επιτελούν και σήμερα» και υπογράμμισε την ανάγκη «να σταματήσουμε την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί η πατρίδα μας με την απώλεια των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό».
  Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΑΤΕΙ-Θ απένειμε το Μετάλλιο Α’ τάξεως του Ιδρύματος «Χρυσούς Αλέξανδρος» στον κ. Καμμένο ως «μία από τις πλέον εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας» που «με τη συνεχή ενεργό παρουσία του, τις παρεμβάσεις του, την πείρα και το πολιτικό του αισθητήριο διακρίνεται για την πολύτιμη προσφορά του στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου».


 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Καμμένος: Δημοψήφισμα ή ομοφωνία πολιτικών αρχηγών για το όνομα των Σκοπίων [βίντεο] Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top