• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  25 Οκτ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 25 Οκτ 2017 - 7:00 π.μ.

  Το παιδί κλαίει και ουρλιάζει όλη μέρα. Έχουμε απελπιστεί!

  Έχω ένα παιδί από προηγούμενο γάμο της γυναίκας μου. Το παιδί είναι αντιδραστικό και ανυπάκουο, κλαίει και ωρύεται από τη στιγμή που έρθει από το σχολείο μέχρι τη στιγμή με το ζόρι πέσει για ύπνο.
  Οι συμβουλές που δίνετε εδώ, είναι πολύτιμες, αλλά δεν μπορώ να τις ακολουθήσω με τη σύζυγό μου. Είναι αδύνατον να φωνάζει όλη τη μέρα το παιδί, να μην κάνει τα μαθήματά του, να μη θέλει να κάνει μπάνιο, να μη θέλει να πάει για ύπνο κι εμείς να είμαστε ήρεμοι. Του μιλάμε καθημερινά. Έχουμε απελπιστεί.
  Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:
  Τα άρθρα που αναφέρατε μιλάνε για αντιδραστικότητα και για τρόπους πειθαρχίας των παιδιών. Οι κατευθύνσεις είναι σωστές, άλλα τίποτα δεν είναι γραμμικό σαν συνταγή μαγειρικής.
  Όταν μιλάμε για αντιδραστικότητα, σημαίνει ότι το παιδί αντιδρά σε κάτι και οφείλουμε να βρούμε την αίτια. Η περιγραφή σας, δείχνει ένα παιδί ευερέθιστο και στεναχωρημένο. Φαίνεται ότι τίποτα δεν του δίνει χαρά και ικανοποίηση. Σίγουρα η κατάσταση είναι πολύ επιβαρυντική για εσάς.
  Όπως αναφέρεται και στο άρθρο που αναφέρατε, δεν βοηθούν οι κουβέντες την ώρα της έντασης γιατί χειροτερεύουν τα προβλήματα. Καλύτερα να αφήσετε το παιδί να ηρεμήσει και μετά να καταλάβετε μεσώ του παιχνιδιού τι το απασχολεί.
  Στο μήνυμά σας λείπουν αρκετά στοιχειά για να στοιχειοθετηθεί μια σαφή τοποθέτηση. Ρόλο παίζει η ηλικία του παιδιού, το φύλο, ο τρόπος διαζυγίου των γονιών του. Σημαντικό είναι το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από το διαζύγιο.
  Θα βοηθήσει να ελέγξετε αν συμβαίνει κάτι στο σχολείο ή αν υπάρχει κάποια μαθησιακή δυσκολία που επηρεάζει τη λειτουργικότητα στο σπίτι.

  Αν τα γεγονότα συνεχίζουν, κάλο είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον παιδοψυχίατρο ή ψυχολόγο παιδιών με γνώσεις οικογενειακής ψυχοθεραπείας ώστε να σας βοηθήσει στα θέματα σχέσεων και δυναμικών της οικογενείας.
  Αρμενάκα Μερσύνη
  Παιδοψυχίατρος
  Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
  Θεοφράστου 6, Περιστέρι
  210-5720500
  www.armenakamersyni.com
  Πηγή

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Το παιδί κλαίει και ουρλιάζει όλη μέρα. Έχουμε απελπιστεί! Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top