• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  2 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 2 Σεπ 2017 - 2:15 μ.μ.

  Αlpha Bank: Η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου

  Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της γ’ αξιολόγησης -εντός φθινοπώρου- για την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων υπογραμμίζει η Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο δελτίο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

  Οπως αναφέρει, η προσέλκυση μεγάλων άμεσων ξένων επενδύσεων προϋποθέτει την ταχεία - εντός του φθινοπώρου - ολοκλήρωση της τρίτης αξιολογήσεως ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η δυναμική που επετεύχθη όσον αφορά τις επιχειρηματικές προσδοκίες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολογήσεως, αναφέρουν επίσης.

  Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της τράπεζας, η ουσιαστική επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων δύναται να διαμορφώσουν ένα σκηνικό αναβαθμίσεως της χώρας ως ασφαλούς επενδυτικού προορισμού που προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες.

  Κατά την τράπεζα, πάντως, καταλυτικής σημασίας στη δημιουργία αυτού του περιβάλλοντος είναι η έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων, μετά τις γερμανικές εκλογές και την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, σχετικά με την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους καθώς και την εκλογίκευση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

  Στην ανάλυση της της Alpha Bank σημειώνεται πως η σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία γίνεται ολοένα πιο εμφανής, όπως αντανακλάται τόσο στον δείκτη οικονομικού κλίματος όσο και στην εξέλιξη των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

  Ο θετικός αντίκτυπος αντικατοπτρίζεται, επίσης σε σημαντικό βαθμό, και στην υποχώρηση της καμπύλης αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σε χαμηλότερο επίπεδο, καθώς και στην ελαφρά αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Αlpha Bank: Η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top