• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  26 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 26 Σεπ 2017 - 5:13 μ.μ.

  Επιφυλακτική η Μέρκελ απέναντι στα σχέδια Μακρόν για την Ε.Ε.

  Επιφυλακτική εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ στις εκκλήσεις Μακρόν για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, λίγες ώρες πριν ο Γάλλος πρόεδρος αναπτύξει το όραμά μου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
  Σε συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές, που την ανάγκασαν να μελετά το ενδεχόμενο συνασπισμού με τους επικριτικούς στις προτάσεις Μακρόν για την Ευρώπη Φιλελεύθερους, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι το κόμμα της θα στηρίξει λογικά μέτρα, αλλά θέλει να δει τα κράτη να γίνονται πιο ανταγωνιστικά.
  «Δεν θα αποκλείσω τίποτε, ούτε θα χαράξω κόκκινες γραμμές», είπε απαντώντας για το ενδεχόμενο συμφωνίας με το Παρίσι.
  «Η Ένωση (CDU/CSU) θα στηρίξουν ό,τι είναι λογικό. Άποψή μου είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, αλλά αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, περισσότερες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη επιρροή για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
  Οι επιφυλακτικοί τόνοι της μάλλον θα ανησυχήσουν τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος από την νίκη του τον περασμένο Μάιο μιλά για συνεργασία με τη Μέρκελ για την θεμελιώδη μεταρρύθμιση της Ε.Ε., περιλαμβανομένης και της πιθανότητας δημιουργίας προϋπολογισμού της ευρωζώνης, ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης και ενός προληπτικού ταμείου που θα βοηθεί χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Επιφυλακτική η Μέρκελ απέναντι στα σχέδια Μακρόν για την Ε.Ε. Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews

  Scroll to Top