• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  8 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 8 Σεπ 2017 - 7:21 π.μ.

  Ο Εμ. Μακρόν «σκότωσε» το ΔΝΤ εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη - Γεμίζει λίγο το «καλάθι» της ΔΕΘ - Ικανοποίηση στο Μαξίμου από το «παράθυρο» που άνοιξε ο Γάλλος πρόεδρος για το χρέος

  Τα χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου από την παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα ήρθαν μετά τις αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του Γάλλου προέδρου για την ελληνική οικονομία στην από κοινού συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

  Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ενόψει της γ΄ αξιολόγησης στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι αναφορές του κ. Μακρόν για την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις σύντομα και χωρίς νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ είναι ενδεικτικές της σημασίας που αποδίδει στην οριστική υπέρβαση της ελληνικής κρίσης.

  «Ο Γάλλος πρόεδρος “σκότωσε” το ΔΝΤ με τις δηλώσεις του. Είπε να ολοκληρωθεί χωρίς άλλες απαιτήσεις η τρίτη αξιολόγηση, ενώ θεώρησε ότι δεν μπορεί το ΔΝΤ να επιβλέπει ευρωπαϊκά προγράμματα. Τάχθηκε υπέρ της θέσης να μάθει η Ευρώπη να λύνει μόνη της τα προβλήματά της», τόνιζε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος δείχνοντας όχι μόνο την ικανοποίηση, αλλά και την πεποίθηση πως διαμορφώνεται μια κοινή γραμμή σε σχέση με τον ρόλο του Ταμείου.

  Σε κάθε περίπτωση στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως αισθάνονται και επικοινωνιακά δικαιωμένοι, καθώς τα μηνύματα του Γάλλου προέδρου έχουν ήδη φτάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

  Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν και την αναφορά του πρωθυπουργού πως «η συμβολή του Ταμείου γενικά σε ευρωπαϊκά προγράμματα θα πρέπει να αποτιμηθεί με βάση την ελληνική εμπειρία. Και βεβαίως με βάση αυτήν την αποτίμηση να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα, καθώς το αντίκτυπο αυτής της συμμετοχής δεν ήταν πάντοτε θετικό».

  Κυβερνητικός αξιωματούχος έδινε πολύ μεγάλη σημασία στη δήλωση του Γάλλου πρόεδρου ότι για πρώτη φορά υπάρχουν θετικά σημάδια στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας την έμφαση που έδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος στην ανάγκη να διευθετηθεί οριστικά και το θέμα του χρέους.

  Ο ίδιος αξιωματούχος θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή ατζέντα του Εμ. Μακρόν παρουσιάζει συγκλίσεις με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για εμβάθυνση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη και εκτιμά ότι αυτή η ατζέντα είναι προνομιακή για την κυβέρνηση.

  Με το «καλάθι» της ΔΕΘ να είναι μικρό ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εκματαλλευτεί στα έπακρο τα μηνύματα του Γάλλου προέδρου και ως απάντηση στις βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Οι ομιλίες στην Πνύκα

  Αυτό που υπογράμμιζε κυβερνητικό στέλεχος είναι πως ο κ. Μακρόν θέλει την αλλαγή της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης και βλέπει παράθυρο ευκαιρίας τα επόμενα δύο χρόνια λόγω του ότι η Γερμανία και η Γαλλία έχουν νωπές λαϊκές εντολές. Θεωρεί, όμως προϋπόθεση την οριστική επίλυση της ελληνικής κρίσης για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση.

  Όσον αφορά τις ομιλίες των δυο ηγετών στην Πνύκα, εκτιμάται πως και μόνο το φόντο της Ακρόπολης πίσω από τον Γάλλο πρόεδρο δημιούργησε την καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα τη χθεσινή βραδιά. Αυτό, που δεν κατάφερε για λόγους ασφαλείας να πετύχει η ελληνική πλευρά στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα, έγινε χθες με πηγές να εκτιμούν πως οι κ.κ. Τσίπρας και Μακρόν παρέθεσαν ομιλίες - τομές για το ευρωπαϊκό εγχείρημα.

  Συμπλήρωναν μάλιστα πως εκφράστηκαν και από τους δύο οι πιο προωθημένες θεσμικά προτάσεις για την περαιτέρω ενοποίηση της Ευρώπης, για την απαγκίστρωση από τη λιτότητα, αλλά και για τη στροφή σε αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές με έμφαση στη νέα γενιά.

  Ο διάλογος Εμ. Μακρόν – Αλ. Τσίπρα για την ανεργία

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμανουέλ Μακρόν ρώτησε τον πρωθυπουργό όταν έκλεισαν οι κάμερες στο Μέγαρο Μαξίμου: «Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις;»

  Ο πρωθυπουργός απάντησε πως "το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία και ειδικά η ανεργία των νέων, που όταν μπήκα σε αυτό το δωμάτιο ήταν στο 27% και το 55% αντίστοιχα". Τόνισε ωστόσο πως "έχουμε κάνει πολλά βήματα, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη", αναφερόμενος στο ποσοστό ανεργίας που ανέρχεται πλέον στο 21,2%. Πρόσθεσε πως "θέλω να δουλέψουμε μαζί σε αυτό και να το τονίσεις στην ομιλία σου".

  Οι επενδύσεις στο επίκεντρο

  Στο σημερινό πρόγραμμα, αυτό που σημείωναν κυβερνητικές πηγές, είναι πως θέλουν να πραγματοποιηθεί μία ουσιαστική συζήτηση με τους επενδυτές για να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο και ο τρίτος πυλώνας της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον προγραμματισμό της εκδήλωσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τη συνάντηση εργασίας ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων, θα γίνουν δυο αρχικές τοποθετήσεις από τους κ.κ Μακρόν και Τσίπρα παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων.

  Στη συνέχεια οι διαπιστευμένοι για τη συνάντηση δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κλειστή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί και τις ερωτήσεις που θα απευθύνουν οι επενδυτές προς τους δυο ηγέτες. Στόχος είναι να αναλυθούν οι τομείς των ευκαιριών που υπάρχουν, να αναδειχθούν τα εμπόδια, αλλά και να πραγματοποιηθούν κάποιες πρώτες επαφές.

  Η λίστα με τις επιχειρήσεις που θα δώσουν το «παρών» στη συνάντηση είναι:

  1. Aegean Airlines
  2. Aiglon
  3. Alpha Bank
  4. Apivita
  5. Archirodon
  6. Athens Medical Group
  7. Athens Stock Exchange (Χρηματιστήριο Αθηνών)
  8. Athens Water Supply & Sewerage Com (ΕΥΔΑΠ)
  9. Attica Bank
  10. British American Tobacco Hellas
  11. Copelouzos Group
  12. Corallia Clusters Initiative
  13. Creta Farms
  14. Dogma Gourmet
  15. ELPEN (Panhellenic Association of Paharmaceutical Industries)
  16. Eurobank
  17. FF Group
  18. Forthnet S.A.
  19. Gek Terna Group of Companies
  20. Greek Tourism Confederation (SETE)
  21. Hellenic Corporation of Assets and Participations (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας)
  22. Hellenic Petroleum S.A. (ΕΛΠΕ)
  23. Inasco
  24. Innoetics
  25. Intracom Holdings S.A.
  26. Intrakat
  27. J&P Avax
  28. Kampakas S.A.
  29. Korres
  30. Marfin Investment Group
  31. Papastratos
  32. Prisma Electronics
  33. Profile Software
  34. Public Power Corporation (ΔΕΗ)
  35. Raycap
  36. Raymetrics
  37. SEPE
  38. SEV - Hellenic Federation of Enterprises
  39. Temes
  40 Theon Sensors
  41. Thessaloniki Port Authority S.A.
  42. Thrace Group
  43. Union of Greek Shipowners (Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών)
  44. Viohalco S.A. (VIO)
  45. Vodafone
  46. Workable
  47. Warply-Exports Manager
  48. Hellenic Community in Paris (Ένωση Ελλήνων Παρισίων)
  49. International Business Services
  50. Enterprise Greece
  newpost

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ο Εμ. Μακρόν «σκότωσε» το ΔΝΤ εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη - Γεμίζει λίγο το «καλάθι» της ΔΕΘ - Ικανοποίηση στο Μαξίμου από το «παράθυρο» που άνοιξε ο Γάλλος πρόεδρος για το χρέος Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top