• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  8 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 8 Σεπ 2017 - 4:29 μ.μ.

  Με απείλησαν ότι θα με χτυπήσουν και φοβάμαι όταν βγαίνω από το σπίτι

  Είμαι 14 χρόνών. Αυτό το πρόβλημα μου άρχισε επειδή κάποια άτομα μου είπαν ότι θέλει κάποιος να σε δείρει και εγώ φοβήθηκα, είχα άγχος δεν έβγαινα από το σπίτι μου και μετά άρχισε να με πονάει στην καρδιά στα πνευμόνια σαν να μην έπαιρνα αέρα. Πολύ φοβάμαι. Από το μυαλό σκέφτομαι μόνο χάλια πράγματα σαν να πνίγομαι, για παράδειγμα.
  Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός
  Αγαπητέ αναγνώστη:
  Το να ακούσουμε ότι "έρχεται βία" είναι πολλές φορές πιο ψυχοφθόρο από το να αντιμετωπίσουμε τη βία καθεαυτή. Απ' τη μια φοβόμαστε ότι δε θα τα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας κι απ' την άλλη δε μπορούμε να το αποφύγουμε όσο είμαστε σε κοινό χώρο με τον άνθρωπο που μας απειλεί. Οπότε έχουμε το φόβο της ντροπής και το φόβο μήπως πάθουμε κάτι, πράγματα που μεταξύ τους συγκρούονται ήδη μέσα μας. Το να πάθουμε κάτι λέει "δεν υπάρχει ντροπή". Το να ντροπιαστούμε λέει "δεν πειράζει να πονέσουμε προκειμένου να μη ντροπιαστούμε". Είναι ένα δίλημμα που προκαλεί στρες και καλά κάνετε και το μοιράζεστε.

  Η λύση που προτείνουν οι ενήλικες είναι να το πείτε σε κάποιον ώστε να διαμεσολαβήσει για να αποτρέψει το παιδί που θέλει να σας χτυπήσει. Η λύση που προτείνουν οι συνομίλικοι είναι 'αν είσαι μάγκας έλα και αντιμετώπισέ το'. Η μαγκιά βέβαια μεταξύ των συνομιλήκων είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί αν δε μπορέσει κανείς να το αντιμετωπίσει, μετά θα πρέπει να νιώσει υποστήριξη από τους φίλους του για να μη νιώσει μόνος και ταπεινωμένος απ' το θυμό που προκύπτει από μια τέτοια ήττα. ('Τις έφαγα'). Η ουσία είναι λοιπόν: Νιώθετε υποστήριξη από τους φίλους σας; Αν σας προτρέπουν να μη διστάζετε, είναι έτοιμοι να σας υποστηρίξουν αν τα βρείτε σκούρα; Όσοι αντιμετώπισαν τη βία θα σας πουν το ίδιο πράγμα. Από δασκάλους πολεμικών τεχνών μέχρι 'δυνατά παιδιά': Αν μπορείτε να αποφύγετε τη βία κάντε το. Χρησιμοποιήστε την μόνο αν δε μπορείτε να την αποφύγετε. Αν είναι δηλαδή άμεση σωματική ανάγκη προστασίας του εαυτού. Η επιλογή είναι φυσικά πάντα δική σας αρκεί να μάθετε κάτι απ'αυτό που να σας βοηθά να προχωρήσετε στη ζωή σας χωρίς φόβο.


  Πηγή

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Με απείλησαν ότι θα με χτυπήσουν και φοβάμαι όταν βγαίνω από το σπίτι Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top