• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  7 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 7 Σεπ 2017 - 3:13 μ.μ.

  Μακρόν: Έγιναν πολλές θυσίες από τους Έλληνες

  Τη στήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, αναγνωρίζοντας τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες.
  «Όλη η κυβέρνησή μου και οι υπουργοί της Γαλλίας θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και θέλω να συγχαρώ την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις. Έγιναν πολλές θυσίες από τους Έλληνες» τόνισε ο κ. Μακρόν και υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρχει μία δυνατή Ευρώπη κοντά στις αξίες της.

  Ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή σας ήθελε πάντα να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πιέσεις. Χρειαζόμαστε μια εσωτερική δύναμη» ανέφερε και ανακοίνωσε πως θα αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για «περισσότερη και πιο κοινωνική Ευρώπη».
  «Ήρθα με πολυάριθμη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και θα ήθελα να ενισχυθούν οι σχέσεις μας. Στην Ευρώπη χρειαζόμαστε συνοχή αλλά χρειάζεται να είμαστε φιλόδοξοι, θα πρέπει να δείξουμε τόλμη για να επιστρέψουμε στις αξίες μας» υπογράμμισε.
  Νωρίτερα είχε ευχαριστήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τα λόγια στήριξής του αναφορικά με τα θύματα του τυφώνα Ίρμα.
  «Σας ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε για τα θερμά σας λόγια. Από χθες η Γαλλία θρηνεί μετά τον τυφώνα (...) και να σας ευχαριστήσω για τα λόγια σας και για άλλες χώρες που έχουν πληγεί, πολλοί λαοί είναι θύματα αυτής της φυσικής καταστροφής» δήλωσε χαρακτηριστικά.
  Ο κ. Μακρόν έκανε επίσης λόγο για κοινωνική Ευρώπη και οικονομική ισχύς αλλά στο πλαίσιο των κεκτημένων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη βελτίωσης της ζωής των πολιτών. Όπως σημείωσε θα ήταν πολύ θετικό να αποκτήσει η Ευρώπη ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, αλλά δεν μπορεί από μόνο του να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα όπως αυτό της Ελλάδας.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Μακρόν: Έγιναν πολλές θυσίες από τους Έλληνες Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top