• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  2 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 2 Σεπ 2017 - 5:38 μ.μ.

  Δεκάδες νεκρά άστρα «προ των πυλών» της Γης... προδιαγράφουν ένα τρομακτικό μέλλον

  Άνω των είκοσι «νεκρών άστρων» διαθέτουν πορεία προς το ηλιακό μας σύστημα με... καταστροφικές διαθέσεις.
  Σύμφωνα με τους αστρονόμους, η «επέλαση» τουλάχιστον 24 "νεκρών άστρων" θα μπορούσε να προκαλέσει "βροχή κομητών" με καταστροφικές συνέπειες εξαλείφοντας ακόμη και την ανθρωπότητα!
  Σύμφωνα με δημοσιεύματα, oι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό δεν θα συμβεί για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χρόνια από σήμερα.
  Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η προειδοποίηση αφορά 19 με 24 άστρα τα οποία αναμένεται να εισέλθουν με ταχύτητα 3,26 έτη φωτός σε απόσταση από το ηλιακό μας σύστημα, ωστόσο, ένα από τα αυτά ξεχωρίζει στην έρευνά τους.
  Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα", το πρώτο "νεκρό άστρο" που θα μπορούσε να απειλήσει τον πλανήτη μας σε διάστημα 1,3 εκατομμυρίων ετών ονομάζεται "Gliese 710".
  Το νεκρό αυτό άστρο απέχει 64 έτη φωτός από τον Ήλιο και θα μπορούσε να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με το ηλιακό μας σύστημα ευτυχώς όχι σύντομα.
  Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι, τα νεκρά άστρα προσεγγίζοντας το ηλιακό σύστημα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μία "βροχή" κομητών αλλάζοντας την πορεία  τους και απειλώντας ακόμη και την ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής.
  «Για τους ειδικούς, η απόσταση αυτή -64 έτη φωτός- θεωρείται αρκετά κοντινή και ικανή να εκτρέψει τους κομήτες με κατεύθυνση τον πλανήτη Γη», αναφέρουν βρετανικά μέσα.
  Σύμφωνα με επιστημονική δημοσίευση, τα "νεκρά άστρα" παρασύρονται από το σύννεφο του "Οort", ένα σφαιρικό κέλυφος με δισεκατομμύρια παγωμένα αντικείμενα που υπάρχουν στα εξωτερικά σύνορα του ηλιακού μας συστήματος.
   Όπως δείχνουν οι υπολογισμοί των ειδικών, σε 1,3 εκατομμύρια χρόνια αναμένεται να πραγματοποιηθεί η "στενή" συνάντηση του "νεκρού άστρου" "Gliese 710". Το άστρο αναμένεται να εισέλθει μέσα στο σύννεφο "Oort"  σε απόσταση από το ηλιακό μας σύστημα τουλάχιστον 2,3 τρισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Δεκάδες νεκρά άστρα «προ των πυλών» της Γης... προδιαγράφουν ένα τρομακτικό μέλλον Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top