• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  13 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 13 Σεπ 2017 - 12:30 μ.μ.

  Γιατί μια γυναίκα επιλέγει να ζει με την απιστία;

  «Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι το έκανε αυτό σε μένα», «Με ποια; Πότε; Για πόσο καιρό;». Κάποιες φεύγουν, κάποιες επιλέγουν να μείνουν. Τι είναι αυτό όμως, που κρατά τις γυναίκες κοντά στον άντρα που τις απάτησε; 
  Έχεις «φάει» ποτέ κέρατο; Εάν ναι, τότε ξέρεις τις συνέπειες, που έχει όλο αυτό σε εσένα ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά. Τη στιγμή, που θα διαπιστώσεις, ότι σε κεράτωσε, το μυαλό και το σώμα σου περνούν μέσα από έναν ανεμοστρόβιλο αλλαγών.
  Οι σκέψεις σου μπορεί να είναι: «Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι το έκανε αυτό σε μένα», «Με ποια; Πότε; Για πόσο καιρό;» ή απλά, στέκεσαι εκεί ακίνητη και αμίλητη. Μπορεί να αισθανθείς ναυτία, ιδρωμένη, τρέμουλο ή μούδιασμα.
  Η αρτηριακή σου πίεση παίρνει την ανιούσα, το στομάχι σου αρχίζει να ανακατεύεται και προσπαθείς να ανακτήσεις τον έλεγχο της συναισθηματικής και φυσικής αντίδρασης του σώματός σου. Αυτή η τρομερά άβολη κατάσταση είναι γνωστή ως «Αντίδραση Καταπολέμησης ή Φυγής». Με αυτόν τον τρόπο, ανταποκρίνεσαι σε μια «πιθανή απειλή» και το σώμα σου προετοιμάζεται, έχοντας δύο επιλογές: της καταπολέμησης της απειλής ή της φυγής από το «θέατρο του παραλόγου». Τι είναι αυτό όμως, που κρατά τις γυναίκες κοντά σε έναν άντρα, ο οποίος τις απάτησε;
  Οι παρακάτω είναι 7 συνηθισμένοι λόγοι, που οι γυναίκες μένουν με τους άντρες, που τις απάτησαν:
  1. Η αγάπη τα νικάει όλα

  Η αγάπη μπορεί να σε κάνει να κάνεις τρελά πράγματα, ακόμα και να μείνεις με έναν άνθρωπο, που σε απάτησε. Ορισμένες γυναίκες λένε «Πιστεύω στη συγχώρεση, γιατί τον αγαπώ». Είναι δύσκολο να ορίσει κανείς την αγάπη, αλλά όλοι γνωρίζουμε, ότι αισθάνεσαι πανίσχυρη, όταν τη ζεις. Η αγάπη είναι ομπρέλα για πολλά πράγματα. Από κάτω της στέκονται η σχέση, η σταθερότητα, η εξοικείωση, το σεξ και η συντροφικότητα. Βεβαιώσου, ότι τα πράγματα κάτω από αυτή την ομπρέλα έχουν αρκετά μεγάλη αξία, για να μείνεις στη σχέση.
  1. Οι γυναίκες δεν θέλουν να αποτύχουν στην αγάπη

  Οι γυναίκες θα «δουλέψουν» τη σχέση παραπάνω και θα τη σώσουν, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά πρέπει να φτάσουν. Αισθάνεσαι, ότι έχεις επενδύσει χρόνο, χρήμα και ενέργεια στη σχέση σου και δεν θέλεις να αισθανθείς την αποτυχία. Η συμβουλευτική είναι πολύ σημαντική σε αυτό το ζήτημα. Θέλεις να βεβαιωθείς, ότι μπορείς να θεραπευτείς από την εξαπάτηση και να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη σου στη ζωή και τους ανθρώπους. Προσπάθησε να δεις την αποτυχία σαν ευκαιρία να αλλάξεις και να εξελιχθείς. Αν δεν αποτύχεις σε τίποτα σε αυτή τη ζωή, τότε δεν θα μπορέσεις ποτέ να μάθεις, πώς να ελίσσεσαι και να ξεπερνάς τις δυσκολίες.
  1. Φόβος για το άγνωστο

  Είσαι μαζί του τόσο καιρό, έχεις επενδύσει χρόνο, για να τον γνωρίσεις και ζεις πια μια άνετη ζωή, συναισθηματικά και οικονομικά. Γνωρίζεις ήδη την ιδιοσυγκρασία του και τις συνήθειές του. Μερικές γυναίκες μένουν στη σχέση, επειδή είναι εξοικειωμένες, αλλά η εξοικείωση αυτή μπορεί να τις ταλαιπωρήσει περισσότερο, απ’ ότι να τις ωφελήσει. Κάποιες γυναίκες μένουν, επειδή φοβούνται, ότι δεν θα έχουν το εισόδημα να επιβιώσουν, αν χωρίσουν.
  Όταν ξέρεις, τί είναι, αυτό, που έχεις ή τί έχεις να αντιμετωπίσεις, αισθάνεσαι καλύτερα από το να μην ξέρεις, με ποιόν έχεις να κάνεις ή τί θα σου βγει στην πορεία. Το να αντιμετωπίζεις το άγνωστο είναι τρομακτικό. Το να ανησυχείς, πώς θα είναι η ζωή σου χωρίς αυτόν, μπορεί να είναι τρομακτικό. Δούλεψε πάνω στον εαυτό σου, ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου, είτε μέσω βιβλίων, είτε με θεραπεία. Θα σε βοηθήσει να πάρεις την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό σου.
  1. Δικαιολογίες

  Αφού μάθεις, ότι ο φίλος ή ο σύζυγός σου σε απάτησε, πολλές δικαιολογίες για την απιστία μπορεί να περάσουν από το μυαλό σου. «Μπορεί να έχει κουραστεί από τη δουλειά ή τα παιδιά να τον τρελαίνουν». «Ίσως να μην φροντίζω αρκετά τον εαυτό μου, όπως παλιότερα», «Δεν του δίνω αρκετή σημασία ή ίσως, θέλει περισσότερο σεξ». «Ίσως με βαρέθηκε», «Πρέπει να προσέχω τον εαυτό μου και να βάφομαι κάθε μέρα», «Χρειάζομαι περισσότερο γυμναστήριο», «Μόλις δει, πόσο καυτή είμαι, δεν θα το ξανακάνει», «Δεν πιστεύω να φτάσει μέχρι το διαζύγιο». Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, για να βεβαιωθείς, ότι δεν θα πέσεις στην παγίδα των δικαιολογιών. Οι δικαιολογίες είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αποφύγεις την αλήθεια.

  1. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

  Οι γυναίκες, που έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση, υποτιμούν τον εαυτό τους. Αυτές οι γυναίκες δεν αγαπούν αρκετά τους εαυτούς τους, ώστε να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις γι’ αυτές τις ίδιες. Εάν πιστεύεις, ότι δεν αξίζεις περισσότερα ή φοβάσαι, ότι δεν θα βρεις κάποιον άλλο καλύτερο και πιο καυτό, είναι σαν να δικαιολογείς την απιστία, που σου έγινε. Δούλεψε την αυτοπεποίθησή και την αυτοεκτίμησή σου, πριν δεχτείς πίσω τον άντρα, που σε απάτησε.
  1. Κτητικές γυναίκες

  Δεν μπορείς να φανταστείς τον άντρα σου με οποιαδήποτε άλλη γυναίκα. Μπορεί να είναι μοιχός και ψεύτης, αλλά είναι δικός σου. Ορισμένες γυναίκες νιώθουν, ότι πρέπει να έχουν στην «κατοχή» τους, τους άντρες τους, είτε είναι καλοί, είτε κακοί, είτε αδιάφοροι. Να αγαπάς τον εαυτό σου πρώτα και δεν θα χρειαστεί να έχεις κανέναν άντρα στην κατοχή σου.
  1. «Είναι ο μπαμπάς του παιδιού μου»

  «Είναι ο πατέρας του παιδιού μου». Καμία γυναίκα δεν θέλει να είναι αυτή η κακιά, που διέλυσε την οικογένειά της. Μπορεί να σε απάτησε, αλλά έχετε μαζί ένα παιδί, μπορεί και παραπάνω. «Είναι μια τσούλα. Λες και δεν ήξερε, ότι έχει παιδιά. Κι αυτός… Μόνο για σεξ την ήθελε. Εμένα αγαπάει και θέλει εμένα και το μωρό μας πίσω». Να είσαι προσεκτική με τέτοιους τύπους, γιατί θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Έχει ήδη γυναίκα και παιδιά, όλα δηλαδή, όσα χρειάζεται, θέλει, όμως, και την περιπετειούλα του.
  Ο συνδυασμός αγάπης και απιστίας μπορεί να είναι τοξικός. Βεβαιώσου, ότι έχεις αναπτύξει μια υγιή σχέση και βάλε όρια. Έχε πίστη στον εαυτό σου. Η αγάπη και ο σεβασμός για τον εαυτό σου θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις, αν θα μείνεις ή όχι.
  Πηγή

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Γιατί μια γυναίκα επιλέγει να ζει με την απιστία; Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top