• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  2 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 2 Σεπ 2017 - 9:00 π.μ.

  Πώς θα βρω μια κολλητή φίλη που να μου ταιριάζει;

  Γεια σας είμαι 12 και φέτος θα πάω γυμνάσιο. Τα τρία τελευταία χρόνια του δημοτικού έχω μια κολλητή αλλά τώρα αρχίζουμε να απομακρυνόμαστε και το βλέπω. Εγώ της έχω σταθεί αλλά δεν είναι η κολλητή που θα ήθελα να έχω. Να μου θυμώνει χωρίς λόγο και γενικά να μην είμαι ο εαυτός μου μαζί της. Πάντα γίνεται το δικό της έτσι και αλλιώς. Επίσης με ζηλεύει και μου το έχει πει. Γενικά δεν θέλω να κάνω και τόσο παρέα μαζί της αλλά φοβάμαι ότι δεν θα βρω ποτε μια έστω κολλητή που να ταιριάζουμε και να είμαι ο εαυτός μου με εκείνη να την αγκαλιάζω σαν αδερφή μου και να ταιριάζουμε. Δηλαδή να μην παρεξηγηθεί αν την βρίσω για πλάκα αλλά να γελάμε με αυτό κλπ.

  Πώς θα κάνω φίλους στο γυμνάσιο; Δεν ξέρω και πραγματικά είναι κάτι που με ανησυχεί τους τελευταίους 3 μήνες. Δεν είμαι και το πιο κοινωνικό άτομο του κόσμου αλλά όχι και ακοινώνητη.

  Άρα αυτό που με αγχώνει περισσότερο από όλα με την έννοια γυμνάσιο είναι η φιλία.

  Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός

  Αγαπητή αναγνώστρια:

  Φαίνεται πως κάνατε πολλές χάρες στη φίλη σας και τώρα έχει καλομάθει. Οπότε όταν πάτε να πατήσετε πόδι, να πείτε όχι γίνεται δύστροπη γιατί δεν έχει συνηθίσει να ακούει "όχι" από σας. Δεν είναι ανάγκη να την ξεκόψετε. Είναι απλά η ώρα να της δείξετε ότι υπάρχει και αυτό που θέλετε εσείς. Απ' την άλλη πρέπει κι εσείς να πιστέψετε ότι όταν λέτε αυτό που θέλετε, θα γίνει και δε θα είναι βαρετό ή ανούσιο ή κουραστικό. Είναι απλά αυτό που θέλετε. Πόσες φορές δεν έχετε "κάνει τη χάρη" στη φίλη σας παρόλο που μπορεί να μη θέλατε τόσο; Το ίδιο θα ισχύει και για εσάς, αρκεί να πάρετε το ρίσκο σας και να πείτε αυτό που θέλετε. Δεν είναι ανάγκη να θέλετε κάτι φανταστικό ή επείγον πάντα. Μη θυμώνετε μαζί της πριν της δώσετε χρόνο να συνηθίσει την νέα πραγματικότητα: Ότι σ'αυτή τη σχέση υπάρχετε κι εσείς.


 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Πώς θα βρω μια κολλητή φίλη που να μου ταιριάζει; Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top