• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  12 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 12 Σεπ 2017 - 7:56 μ.μ.

  Αιγιάλεια: Ανεβάζουν την Αλυκή τα φλαμίνγκο - Ρεκόρ επισκεψιμότητας

  Του Δημήτρη ΤριανταφυλλόπουλουΣτην αρχή, θεωρήθηκε ως ένα απλό πέρασμα από τον σημαντικό υδροβιότοπο της Αλυκής Αιγίου, κάνοντας ένα μεγάλο αποδημητικό... ταξίδι για θερμότερα κλίματα, ενόψει χειμώνα.

  Διάλεξαν τη λιμνοθάλασσα για να ξεκουραστούν λίγο και να πάρουν δυνάμεις για τη συνέχεια, 25 εντυπωσιακά φλαμίνγκο, που «άραξαν» για λίγες ώρες ή και ημέρες.

  Ομως, το σπάνιο θέαμα, που απολαμβάνουν, μήνες τώρα, εκατοντάδες καθημερινοί περιπατητές γύρω από τη λίμνη, καταγράφει σήμερα μια διαιτερότητα, ως προστατευμένο χώρος, αφού είναι πλέον αξιοσημείωτος ο συνολικός αριθμός των πανέμορφων φλαμίνγκο.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία ειδικών, που μίλησε η «ΠτΔ», αυτή την περίοδο τα εντυπωσιακά ροζ φοινικόπτερα, έφτασαν τα 100, σε μία εντυπωσιακή επισκεψιμότητά τους. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και 45 νεαρά.

  Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ στον υδροβιότοπο, αφού η μέχρι τώρα μέγιστη επισκεψιμότητα, ήταν αυτή του περασμένου χειμώνα με 70 πουλιά και πέρυσι τέτοια εποχή ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τα 7-8!

  Ολα πετούν συχνά γύρω από την Αλυκή, αλλά τις περισσότερες ώρες κάθονται σε ήσυχο σημείο στα ανατολικά της λίμνης, μιας και δεν είναι εξοικειωμένα με την παρουσία ανθρώπων, προτιμώντας να μένουν μακριά τους.

  Χαρακτηριστικό πάντως είναι το σχόλιο του Γραμματέα της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Ιριδα»στο Αίγιο, Σαράντη Μπαλλή, που είπε στην «ΠτΔ»:

  «Καλό θα ήταν η δημοτική αρχή να δείξει λίγο ενδιαφέρον γι' αυτό τον υδροβιότοπο...»! Πηγή

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Αιγιάλεια: Ανεβάζουν την Αλυκή τα φλαμίνγκο - Ρεκόρ επισκεψιμότητας Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top