• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  9 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 9 Σεπ 2017 - 7:13 π.μ.

  Παππάς: Οι σχέσεις Ελλάδας- Κίνας ενισχύονται μέρα με τη μέρα

  «Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν δείξει ότι έχουν πάρα πολύ ισχυρές και σταθερές σχέσεις, οι οποίες ενισχύονται μέρα με τη μέρα, ενώ βασίζονται στον ξεχωριστό ρόλο που μπορούν και οι δυο να παίξουν στην παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς ανοίγοντας, το βράδυ της Παρασκευής, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, εκδήλωση των ΕΛΤΑ για το «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών Βιομηχανιών Ελλάδας – Κίνας».
  «Η Κίνα είναι μία μεγάλη οικονομική δύναμη και η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ένας κόμβος μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, επικοινωνιών, εμπορίου, ο οποίος μπορεί να εξυπηρετήσει, όχι μόνο τις ώριμες αγορές της Ευρώπης, αλλά και τις αναπτυσσόμενες», επισήμανε ο κ. Παππάς, εξηγώντας πως είναι κρίσιμο η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων να οικοδομηθεί πάνω σε στέρεες βάσεις, ιδιαίτερα δε στον πολιτισμό.
  «Τα ΕΛΤΑ είναι ένας πάρα πολύ ισχυρός βραχίονας για την προαγωγή του πολιτισμού και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων της χώρας σε μία τόσο σημαντική καμπή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας», σημείωσε, προσθέτοντας πως «η παρουσίαση των γραμματοσήμων σηματοδοτεί ότι οι δύο χώρες έχουν ένα πάρα πολύ σημαντικό κοινό, ότι ο πολιτισμός τους έρχεται από πάρα πολύ παλιά».
  «Η οικονομική συνεργασία, η οποία δε θεμελιώνεται στις πολιτιστικές ανταλλαγές στερείται ουσίας», παρατήρησε κατά τον χαιρετισμό του και ο πρέσβης της Κίνας, Τζόου Σιαολί (Zou Xiaoli). «Αισθάνομαι πως βρίσκομαι με φίλους, η μεγάλη εκδήλωση της ΔΕΘ ξεκινάει απόψε εδώ», ανέφερε ο κ. Σιαολί, εξηγώντας πως η επιλογή της Κίνας ως τιμώμενης χώρας στην 82η ΔΕΘ αντιπροσωπεύει τους δύο ισχυρούς πυλώνες στις διμερείς σχέσεις, ήτοι την οικονομική συνεργασία και τις πολιτιστικές συναλλαγές, σε ένα περιβάλλον με αλληλοσεβασμό, ισότιμη μεταχείριση της μίας πλευράς από την άλλη και με κοινό στόχο την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας. Ο πρέσβης χαρακτήρισε «σπουδαίο δώρο» για το έτος πολιτιστικών ανταλλαγών την ελληνική έκδοση του βιβλίου LI KI.
  Η πρόεδρος των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη παρουσίασε την αναμνηστική σειρά των γραμματοσήμων, σημειώνοντας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως η πρωτοβουλία «προβάλλει τον ρόλο των ΕΛΤΑ, ως φορέα πολιτισμού, ενώ η σειρά των γραμματοσήμων αποτυπώνει στο παρόν τη συνάντηση δύο μακραίωνων πολιτισμών, πρωταγωνιστών σε Δύση και Ανατολή». Η κ. Σταυράκη απένειμε στους κ.κ. Παππά και Σιαολί ειδική συλλεκτική έκδοση της σειράς που παρουσιάστηκε.
  Πηγή

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Παππάς: Οι σχέσεις Ελλάδας- Κίνας ενισχύονται μέρα με τη μέρα Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top