• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  15 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 15 Σεπ 2017 - 7:13 μ.μ.

  Γαβρόγλου: «Ο Μητσοτάκης ή δεν γνωρίζει τα της εκπαίδευσης ή προσπαθεί να την γελοιοποιήσει»

  Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Κώστας Γαβρόγλου με αφορμή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
  «Είμαι σίγουρος ότι αν οι καθηγητές Πανεπιστημίου ήθελαν να γίνουν επιχειρηματίες δεν θα επέλεγαν την ακαδημαϊκή οδό» τόνισε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή τις αναφορές του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα Παιδείας, ενώ όπως πρόσθεσε αφήνει ασχολίαστο τον θαυμασμό του για τη Βόρεια Κορέα.
  Όπως δηλώνει ο κ. Γαβρόγλου σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό στο ξετύλιγμα της ατζέντας του για τα Πανεπιστήμια. «Ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ‘οι καθηγητές των ΑΕΙ να μπορούν να ιδρύουν επιχειρήσεις’. Αφήνω ασχολίαστο τον θαυμασμό του για την Βόρεια Κορέα. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη ότι οι καθηγητές Πανεπιστημίου έχουν άλλο ρόλο».

  Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες του κ. Μητσοτάκη προσωπικά προς τον κ. Γαβρόγλου ότι δεν ενισχύει τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με την ανώτατη εκπαίδευση, ο Υπουργός αναφέρει ότι πιάστηκαν «πάλι αδιάβαστοι οι σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα που έκανε τις δηλώσεις, συνεδρίαζε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, σκοπός του οποίου είναι η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας και στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και των παραγωγικών φορέων».
  «Τουλάχιστον είναι ειλικρινής σε αυτό που θέλει να κάνει: Τη μία μέρα μιλώντας σε πρωτοετείς δημόσιου πανεπιστημίου εκθείαζε τις αρετές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, την άλλη πρότεινε τα σχολεία να μην είναι υπό την εποπτεία της Πολιτείας αλλά να είναι αυτόνομα και σήμερα καλεί τους πανεπιστημιακούς να γίνουν επιχειρηματίες» αναφέρει.
  Καταλήγοντας σχολιάζει ότι ο κ. Μητσοτάκης ή δεν γνωρίζει τα της εκπαίδευσης ή τα γνωρίζει και προσπαθεί να την γελοιοποιήσει.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Γαβρόγλου: «Ο Μητσοτάκης ή δεν γνωρίζει τα της εκπαίδευσης ή προσπαθεί να την γελοιοποιήσει» Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top