• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  8 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 8 Σεπ 2017 - 4:00 μ.μ.

  Τα παράπονα των επιχειρηματιών στη συνάντηση με τον Τσίπρα

  Τον «εφιάλτη» κάθε επενδυτικού project και κάθε επιχειρηματία, τη φορολογική αβεβαιότητα και τις κάθε είδους αγκυλώσεις του ελληνικού κράτους έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα οι επιχειρηματίες που μετείχαν στο ελληνογαλλικό φόρουμ στο Σταύρος Νιάρχος.
  Πληροφορίες από την κλειστή συζήτηση αναφέρουν πως το θέμα ανακίνησε ο εκπρόσωπος της πολυεθνικής εταιρείας υδρογονανθράκων TOTAL η οποία μαζί με τα ΕΛΠΕ και την ΕxxonMobil έχει μπει δυναμικά στην έρευνα για εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την γραφειοκρατία  και πως ο αρμόδιος υπουργός τους ζήτησε να...περιμένουν.    
  Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έμεινε στη σύσκεψη με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, κατά τις ίδιες πληροφορίες αναγνώρισε πως υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια. Υποσχέθηκε να βοηθήσει να ξεπεραστούν αλλά από την άλλη επικαλέστηκε και τις γεωπολιτικές δυσκολίες που έχει η Ελλάδα. «Δεν έχουμε μόνο γραφειοκρατία, έχουμε και οξύθυμους γείτονες» φέρεται να προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «χρειάζεται προσοχή». 
  Η TOTAL αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα μεγάλο έργο για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

  Στην αρχή της απάντησής του ο πρωθυπουργός φέρεται να μίλησε για τα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Κύπρο, και το γεγονός ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποσαφηνίσει πως κανείς δεν θα του επιβάλλει τι θα κάνει και πως το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάδα.


  Στο τέλος παρείχε την διαβεβαίωση που ανέμενε ο εκπρόσωπος της TOTAL όταν έθεσε το θέμα. «Υπήρξαν γραφειοκρατικές διαδικασίες θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα και θα προχωρήσουμε» είπε ο κ. Τσίπρας.
  Ο πρωθυπουργός φάνηκε εξαιρετικά πρόθυμος να επιλυθούν τα όποια ζητήματα λέγοντας: «Η κυβέρνηση μου θα είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα να ενθαρρύνει και να λύνει προβλήματα»
  Και πρόσθεσε: «Θα ήταν ψέμα να έλεγα πως από τη μια ημέρα στην άλλη θα μπορούσαμε να νικήσουμε το τέρας της γραφειοκρατίας ή να επιλύσουμε τη φορολογική επιβάρυνση, καθώς είμαστε σε αυτό το (φορολογικό) πλαίσιο λόγω δημοσιονομικής προσαρμογής. Για τα δύσκολα είμαστε και στα δύσκολα τα καταφέρνουμε καλύτερα».

  Δεν θα μετανιώσετε να κάνετε το βήμα να επενδύσετε στην Ελλάδα

  Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους γάλλους επιχειρηματίες ότι η Ελλάδα προσβλέπει και αισθάνεται ασφαλής με τις γαλλικές επενδύσεις γιατί δεν είναι ευκαιριακές και τους προέτρεψε να μην μείνουν στα λόγια αλλά να προχωρήσουν και στο βήμα να επενδύσουν.
  « Το είπα και στη αρχή. Δεν θα το μετανιώσετε» επισήμανε στους Γάλλους ο πρωθυπουργός.
  Από ελληνικής πλευράς ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Καραμούζης έθεσε το θέμα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των ελληνική τραπεζών.
  Ο πρωθυπουργός φέρεται να επανέλαβε ,κάτι που έχει ισχυριστεί και στο παρελθόν ότι αιτία της ελληνικής κρίσης ήταν το τραπεζικό σύστημα και καθησύχασε πως μετά την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες είναι ισχυρές. Οσον αφορά στο θέμα των κόκκινων δανείων είπε ότι η κυβέρνηση είναι εντός του στόχου που έχει τεθεί.
  Πριν αποχωρήσει ο γάλλος πρόεδρος είχε ρωτηθεί από τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσας τι  συμβουλεύει την Ελλάδα σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις κυρίως στην αγορά εργασίας. Ο κ. Μακρόν απέφυγε τον σκόπελο λέγοντας «Δεν θα δώσω συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση».
  Ο Γάλλος υπουργός των Οικονομικών είπε για τον Αλέξη Τσίπρα πως πρόκειται για «ένα πολιτικό με μεγάλο θάρρος που δουλεύει για το κοινό καλό», προσθέτοντας ότι «πολλοί λίγοι πολιτικοί στην Ευρώπη το κάνουν αυτό».

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Τα παράπονα των επιχειρηματιών στη συνάντηση με τον Τσίπρα Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top