• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  15 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 15 Σεπ 2017 - 3:10 μ.μ.

  Μητσοτάκης: Στα πανεπιστήμια επικρατεί η τυραννία της μετριότητας

  Στη Θεσσαλονίκη όπου το βράδυ του Σαββάτου θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της ΔΕΘ βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης.
   Το μεσημέρι της Παρασκευής είχε στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, συνάντηση με στελέχη επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας όπου επανέλαβε την θέση της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα μέσω της αλλαγής του άρθρου 16.
   Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι στα πανεπιστήμια σήμερα επικρατεί η τυραννία της μετριότητας που βολεύεται γιατί δεν υπάρχει καμιά αξιολόγηση. Σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε όλα αυτά και πως ο στόχος της είναι «η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των πανεπιστημίων».
  Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «δημιουργική άμιλλα» ανάμεσα στα δημόσια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ για τα δημόσια ΑΕΙ είπε ότι πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία, μεγαλύτερη αυτονομία και περισσότερη σύνδεση με την αγορά.
  «Χρειάζεται ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για όλους στα ΑΕΙ, και για τους φοιτητές και για τους καθηγητές» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
  «Το κράτος παρέχει από το υστέρημα του έλληνα φορολογούμενου τη δυνατότητα σε κάθε Ελληνόπουλο να σπουδάσει δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι και ο φοιτητής έχει ορισμένες υποχρεώσεις, να τελειώνει π.χ. εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τις σπουδές του».
  Ο Κ.Μητσοτάκης βρέθηκε και στο καφέ Ολύμπιον στην Αριστοτέλους όπου είχε συνομιλία με πολίτες.


 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Μητσοτάκης: Στα πανεπιστήμια επικρατεί η τυραννία της μετριότητας Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top