• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  8 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 8 Σεπ 2017 - 7:00 π.μ.

  7 τύποι ανθρώπου που κινδυνεύουν από έλλειψη βιταμίνης D

  Η βιταμίνη D ή αλλιώς "βιταμίνη του ήλιου" είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον άνθρωπο και παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας, όταν η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας. Η βασική της ιδιότητα είναι το γεγονός ότι παίζει τον ρόλο του ρυθμιστή, αναφορικά με την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου.
  Επίσης, διευκολύνει την λειτουργία του ανοσοποιητικού και είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών αλλά και για την αυξημένη αντίστασή μας σε κάποιες ασθένειες.
  Υάρχουν όμως κάποιοι τύποι ανθρώπου που λόγω ηλικίας, χαρακτηριστικών ή διατροφικών συνηθειών κινδυνεύουν να εμφανίσουν έλλειψη στη βιταμίνη αυτή. Εάν ανήκεις στις ομάδεςαυτές, καλό θα είναι να εξεταστείς προληπτικά για το ενεχόμενο αυτό.
  1. Οι άνω των 55 χρονών

  Μπορεί με το πέρασμα του χρόνου να γίνεσαι σοφότερη, αλλά και γοητευτικότερη, όμως η ηλικία φέρνει μαζί της και κάποιες άλλες παρενέργειες. Εάν, λοιπόν, έχεις περάσει τα 55, τότε καλό θα είναι να συλβουλευτείς τον γιατρό σου και να ελέγξεις αν τυχόν εμφανίζεις έλλειψη στη συγκεκριμένη βιταμίνη.
  2. Όσοι δουλεύουν σε κλειστό χώρο
  Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, όοι εργάζονται σε κλειστους χώρους είναι πιθανό να παρουσιάσουν έλλειψη σε βιταμίνη D, καθώς ο ήλιος δεν τους "βλέπει" ιδιαίτερα.
  3. Άνθρωποι με μαύρο δέρμα
  Έρευνες δείχνουν ότι οι μαύροι άνθρωποι έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους σε σχέση με τους λευκούς. Αυτό επιστημονικά εξηγείται από την άποψη ότι τα είπεδα μελανίνης είναι πολύ υψηλά σε τέτοιους οργανισμούς.
  4. Όσοι πάσχουν από εντερικές παθήσεις
  Επειδή η βιταμίνη D είναι λιποδιαλυτή, η απορρόφησή της εξαρτάται από την ικανότητα του οργανισμού να προσλαμβάνει το λίπος. Αυτό είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο, όπως δείχνουν σχετικές έρευνες, το 70% ανθρώπων που πάσχουν από εντερικές παθήσεις εμφανίζουν και έλλειψη στη συγκεκριμένη βιταμίνη.
  5. Χορτοφάγοι
  Επειδή η βιταμίνη D βρίσκεται κυρίως στο ζωικό λίπος και στα γαλακτοκομικά, οι χορτοφάγοι, αλλά και όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη είναι πιθανό να έχουν έλλειψη βιταμίνης.

  6. Παχύσαρκα άτομα

  Κίνδυνος υπάρχει και για παχύσαρκα άτομα, αν και δεν είναι κάτι που αναφέρεται συχνά στις δημοσιευμένες έρευνες. Αυτό συμβαίνει γιατί λόγο των συσσωρευμένου πάχους η βιταμίνη δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει μέσω του αίματος.
  7. Όσοι ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή
  Μπορεί να παίρνουμε φάρμακα για λόγους υγείας, ό,ως η λήψη τους είναι πολύ πιθανό να μας προκαλέσει κάποιο άλλο πρόβλημα. Τέτοιο είναι και τα μειωμένα ποσοστά βιταμίνης D, ειδικά σε περιπτώσεις που παίρνουμε φάρμακα για απώλεια βάρους ή για την καταπολέμηση της χοληστερίνης.
  Δ.Μ.
  Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com 
  Πηγή

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: 7 τύποι ανθρώπου που κινδυνεύουν από έλλειψη βιταμίνης D Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top