• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  26 Σεπ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 26 Σεπ 2017 - 11:45 π.μ.

  Χονγκ Κονγκ: Το «Μοναστήρι των 10.000 Βούδων» με τα αμέτρητα χρυσά αγάλματα (φωτό)

  Είναι το ξεχωριστό και ευφάνταστο Μοναστήρι των 10.000 Βούδων, που όμως... δεν έχει μοναχούς, αλλά ούτε και μόνο 10,000 Βούδες.
  Πρόκειται για το εντυπωσιακό αξιοθέατο, στο Χονγκ Κονγκ. Είναι γνωστό και ως Man Fat Sze και το όνομά του είναι ελαφρώς παραπλανητικό. Αρχικά, είναι ένα μοναστήρι που δεν διαθέτει μοναχούς. Και επιπλέον, υπάρχουν πάνω από 12.000 Βούδες σε αυτό.

  Οι επισκέπτες φτάνουν στο μοναστήρι, μέσω μιας ανηφορικής διαδρομής με περίπου 400 σκαλιά, που περιστοιχίζεται από χρυσούς Βούδες σε διάφορες στάσεις. Συχνά, ο περίπατος αυτός διακόπτεται από μαϊμούδες, που εμφανίζονται και πολλές φορές αρπάζουν τις τσάντες των επισκεπτών, αναζητώντας τροφή.
  Αν και ο ναός μοιάζει αιώνων, είναι δημιούργημα της σύγχρονης εποχής, καθώς κατασκευάστηκε τη δεκαετία του '50, από τον Γιούετ Κάι, έναν βουδιστή δάσκαλο και τους ακολούθους του. Στο εσωτερικό, οι τοίχοι είναι καλυμμένοι από χιλιάδες μικρά χρυσά αγάλματα του Βούδα.
  Δείτε τις φωτογραφίες:

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Χονγκ Κονγκ: Το «Μοναστήρι των 10.000 Βούδων» με τα αμέτρητα χρυσά αγάλματα (φωτό) Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top