• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  11 Αυγ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 11 Αυγ 2017 - 12:00 μ.μ.

  Τα συν και τα πλην του να έχεις κολλητή φίλη

  Η φιλία είναι κάτι σπουδαίο και μοναδικό. Το να μοιράζεσαι σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές με ανθρώπους που ενώ δεν είναι συγγενείς σου, τους αισθάνεσαι δικούς σου, είναι πολύ όμορφο και αξίζει να το ζείς.
  Αρκεί να είναι έτσι...
  Ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του θα γνωρίσει κόσμο, θα μπει σε παρέες. Άλλοι θα ναι φίλοι, άλλοι γνωστοί... Λίγοι θα ναι αυτό που ονομάζουμε "κολλητοί φίλοι".
  Τι είναι ο κολλητός φίλος;
  Ο κολλητός φίλος είναι κάτι σαν τον αδερφό σου, την αδερφή ψυχή σου, σε πλήρη επικοινωνία μαζί σου, που μοιράζεσαι τα πάντα, τον έχεις και σ' έχει ανάγκη και περνάτε υπέροχα μαζί!
  Μπορείς να έχεις πολλούς κολλητούς φίλους; Όχι βέβαια!
  Είναι καλό να έχεις κολλητούς; Ή για να ακριβολογούμε να βάζεις την "ταμπέλα" του κολλητού σε κάποιον;
   "Aν μ'εξημερώσεις, Θα έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Θα είμαι για σένα μοναδικός στον κόσμο και θα είσαι για μένα μοναδική στον κόσμο", είπε η αλεπού στο Μικρό Πρίγκηπα, μιλώντας του ουσιαστικά για το τι σημαίνει αληθινή φιλία, χωρίς εγωισμούς. Αν θέλεις όντως να έχεις κολλητή φίλη πρέπει να χεις πάντα στο νου σου την ατάκα της αλεπούς. Να αγαπάς τη φίλη σου, γνωρίζοντας ωστόσο τα ελαττώματά της και να ξέρεις ότι κι εκείνη σ'αγαπά με τον ίδιο τρόπο. Στην κολλητή φιλία δεν υπάρχουν εγωισμοί, ζήλιες, ανταγωνισμοί κι ό,τι προβλήματα παρουσιάζονται λύνονται με το μαγικό διάλογο! Και με αλήθειες.
  Είναι εύκολο να διατηρήσεις μια τέτοια φιλία; 
  Είναι δύσκολο και ενδεχομένως ψυχοφθόρο στη φάση που είσαι. Είσαι σε μια περίοδο που ακόμα δεν αποφασίζεις 100% για τον εαυτό σου, δεν είσαι εντελώς ανεξάρτητη και δεν μπορείς και να διαθέσεις το χρόνο σου όπως θες.
  Για παράδειγμα μπορεί οι γονείς σου να μη σε αφήνουν να πας διακοπές με τις φίλες σου γιατί σε θεωρούν μικρή και η κολλητή σου να παρεξηγήθηκε γι' αυτό. Δε φταις εσύ όμως. Και δεν μπορείς να κάνεις και κάτι!
   Στη συγκεκριμένη φάση της ζωής σου ακόμα εξελίσσεστε και οι άνθρωποι δεν ναι μεν δεν αλλάζουν ριζικά αλλά εξελίσσονται. Οπότε ουσιαστικά αλλάζουν εν μέρει.

  Οπότε το να βάζεις την ταμπέλα "κολλητή" σε μια κοπέλα, δημιουργείς μια συνθήκη που μπορεί να σου δημιουργήσει πίεση, άγχος, ζήλιες, κτητικότητα... Και εντέλει να χάσεις την κολλητή κι έπειτα να στεναχωριέσαι και να πληγώνεσαι!
  Είναι καλύτερα στη ζωή σου γενικώς να αποφεύγεις τέτοιες ταμπέλες. Κι ας είναι εντέλει κολλητή σου η συγκεκριμένη φίλη. Κι ας μείναι για πάντα κολλητή. Γιατί μπορεί την επόμενη σχολική χρονιά κάτι να γίνει και να αλλάξει. Ή να ταιριάξει με άλλη φίλη καλύτερα από σένα!...
  Νίκη Κοσκινά
  Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ
  Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις το "Μικρό Πρίγκηπα";
  Η φίλη μου λέει συνέχεια ψέματα γιατί θέλει να είναι τέλεια
  Iστορίες αναγνωστών περί φιλίας
   
  Πηγή

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Τα συν και τα πλην του να έχεις κολλητή φίλη Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews  Scroll to Top