• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  21 Απρ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 21 Απρ 2017 - 2:00 μ.μ.

  Με τα λόγια (γίνεται)


  Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», στην έκτη εκδήλωση που ολοκληρώνει την έκτη περίοδό τους και με αφορμή τα 110 χρόνια από την γέννηση του σπουδαίου Έλληνα ποιητή, παρουσιάζουν αφιέρωμα στον Νίκο Εγγονόπουλο (1907-1985). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

  Συχνά επικρατεί η πεποίθηση ότι το λογοτεχνικό έργο του Εγγονόπουλου -ποιήματα, αλλά και διαφόρων ειδών πεζά – είναι γνωστό. Εντούτοις, είναι πιθανό να μην έχουν γίνει αντιληπτές η ποικιλομορφία του και οι πολλές, διαφορετικές χάρες (και χαρές) του. Η εκδήλωση αυτή, λοιπόν, είναι αφορμή σημερινοί ποιητές και ποιήτριες να ξαναδιαβάσουν το έργο του, ώστε να εντοπίσουν σημεία συνομιλίας μαζί του και να το μοιραστούν με το κοινό.
  Έντεκα ποιήτριες και ποιητές διαβάζουν από ένα ποίημά τους γραμμένο ειδικά για την εκδήλωση, ‘σε απόκριση’ προς το έργο του Εγγονόπουλου και συζητούν για όσα αποτέλεσαν αφορμή έμπνευσής τους. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι ποιητές: Ορφέας Απέργης, Άννα Γρίβα, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Δήμητρα Κωτούλα, Αλέκος Λούντζης, Παυλίνα Μάρβιν, Όλγα Παπακώστα, Χρήστος Σιορίκης, Γιώργος Σπανός και Νάντη Χατζηγεωργίου.



  Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, 19:30


  Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι


  Eίσοδος ελεύθερη


  Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr/culture

  Με τα λόγια (γίνεται), www.facebook.com/me.ta.logia.ginetai | http://metalogiaginetai.blogspot.gr



 • Κάντε like στον istioforo news



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Με τα λόγια (γίνεται) Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top