• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    15 Φεβρουαρίου, 2018
    - Δημοσιεύτηκε, 15 Φεβρουαρίου, 2018 - 4:02 μ.μ.

    Χταποδάκι ξυδάτο με τζίντζερ

    Είναι το ευκολότερο μεζεδάκι της σαρακοστής, προσβάσιμο ακόμη και σε αρχάριους της κουζίνας.
    Απαιτεί λίγα υλικά, επιλέξτε ένα καλής ποιότητας ξύδι, λευκό κατά προτίμηση.
    Υλικά
    • Χταποδάκι 600 γραμμάρια περίπου
    • 1 φύλλο δάφνης, λίγο θυμάρι
    • 1 ποτήρι ξύδι
    • Λίγο ελαιόλαδο
    • 1 κομμάτι 4 εκατοστών τζίντζερ
    • 1 λεμόνι
    • Λίγο κόλιαντρο φρέσκο ή μαϊντανό

    Εκτέλεση
    • Πλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα
    • Το σκεπάζουμε με νερό
    • Ρίχνουμε ένα γεμάτο ποτήρι κρασιού ξύδι, το φύλλο δάφνης, και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για 45' περίπου ή και παραπάνω
    • Οταν μαλακώσει αρκετά, είναι έτοιμο
    • Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια, το καθαρίζουμε και πετάμε το μάτι του
    • Η σάλτσα: Χυμό 1 λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο τζίντζερ και κόλιαντρο ή μαϊντανό -Ανακατεύουμε καλά, συνοδεύει τέλεια το χταπόδι μας
    • Αν έχετε φρέσκο βασιλικό και κάπαρη, ακόμη καλύτερα!
    loading...
  • Κάντε like στον istioforo news

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Χταποδάκι ξυδάτο με τζίντζερ Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

    Scroll to Top