• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    08 Φεβρουαρίου, 2018
    - Δημοσιεύτηκε, 08 Φεβρουαρίου, 2018 - 7:00 π.μ.

    Κουνουπίδι ογκρατέν με ζαμπόν

    Κουνουπίδι τρώμε σπάνια, είναι δεδομένο. Μια ωραία ευκαιρία για να καταναλώσουμε το πολύτιμο αυτό λαχανικό εποχής, είναι η παρακάτω συνταγή: μαζί με πατατούλες και μπέηκον στον φούρνο.
    Υλικά
    • 1 κουνουπίδι
    • 3 μέτριες πατάτες
    • 3 φέτες ζαμπόν
    • 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο, απαλό
    • 1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
    • Φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο
    • Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση
    • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
    • Κόψτε τα μπουκετάκια στο κουνουπίδι και βράστε τα στον ατμό για 15 λεπτά
    • Καθαρίστε τις πατάτες και βράστε τις στον ατμό για 15 λεπτά
    • Στο μεταξύ κόψτε το ζαμπόν σε λωρίδες
    • Σε πυρέξ βάλτε τα λαχανικά και το ζαμπόν -Απλώστε τα 3/4 της κρέμας και του τυριού, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι -Ανακατέψτε καλά
    • Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα και τυρί -Ψήστε για 15 λεπτά
    • Βάλτε τον φούρνο στο γκριλ και ψήστε για άλλα 3-4 λεπτά, να ροδίσει
    • Συμβουλή: Για να γίνει πιο νόστιμο το πιάτο, αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με μπεσαμέλ

    loading...
  • Κάντε like στον istioforo news

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κουνουπίδι ογκρατέν με ζαμπόν Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

    Scroll to Top