• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  5 Ιανουαρίου 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 5 Ιανουαρίου 2018 - 11:54 μ.μ.

  Ευχάριστα τα νέα από τη NASA – Μίκρυνε η τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική (φωτό)

  Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια, αλλά τελικά η ανθρωπότητα κατάφερε να κάνει και ένα καλό στον πλανήτη.  Η NASA είναι σε θέση να ανακοινώσει την πρώτη θετική είδηση για τον κατάσταση της Γης, καθώς οι τελευταίες μετρήσεις που διεξήχθησαν στην τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική, έδειξαν μία άκρως ελπιδοφόρα μείωση του μεγέθους της, γεγονός που, σύμφωνα με τους αρμόδιους της διαστημικής υπηρεσίας, οφείλεται στην απαγόρευση συγκεκριμένων χημικών, τα οποία κατέστρεφαν το όζον της ατμόσφαιρας.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία των μετρήσεων από το δορυφόρο, τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017, η μείωση της τρύπας του όζοντος είναι σημαντική, ενώ με το ρυθμό αυτό, η πλήρης αποκατάσταση θα επέλθει έως το 2060.
  Οι επιστήμονες εκθειάζουν τη συμφωνία που είχε συνάψει η παγκόσμια κοινότητα, εκδίδοντας το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ, όπως είναι γνωστό, το 1989, βάσει του οποίου απαγορευόταν η ευρεία χρήση των χημικών που διαπιστωμένα είχαν κριθεί ως υπεύθυνα για την καταστροφή του σώματος του όζοντος στη στρατόσφαιρα, το οποίο λειτουργεί ως φυσική ασπίδα για τη Γη, από τη βλαβερή ακτινοβολία του Ήλιου.

  Η μείωση της τρύπας το όζοντος αγγίζει το 20%, γεγονός που προκάλεσε ενθουσιασμό στην επιστημονική κοινότητα. Παρόλα αυτά, η NASA σημειώνει ότι θα πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια, με στόχο μετά το 2060, να έχει περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ευχάριστα τα νέα από τη NASA – Μίκρυνε η τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική (φωτό) Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top