• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  16 Δεκεμβρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 16 Δεκεμβρίου 2017 - 9:57 μ.μ.

  Κοινωνικό μέρισμα: Ποιες αλλαγές έγιναν στα κριτήρια;

  Αυτά είναι τα νέα δεδομένα που υπάρχουν, στη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, κατά την περίοδο παράτασης.
  Για παράδειγμα, αν το άτομο που κάνει την αίτηση είναι άνω των 67 ετών, τότε δεν γίνεται έλεγχος για τουλάχιστον έναν ασφαλίσιμο μήνα, ενώ δεν θεωρείται ένδειξη πολυτελούς διαβίωσης τα δίδακτρα για ιδιωτικά σχολεία έως 1.500 ευρώ.
  Κατά την περίοδο παράτασης μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι δεν συμμετέχουν σε νοικοκυριό του οποίου έχει εγκριθεί η αίτηση.
  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναρτήθηκαν στη ιστοσελίδα για το κοινωνικό μέρισμα, κατά την περίοδο παράτασης έχουν γίνει οι εξής αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης του βοηθήματος:
  • Αν το αιτών πρόσωπο είναι 67 ετών και άνω, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην κοινωνική ασφάλιση.
  • Αν το αιτών πρόσωπο είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην κοινωνική ασφάλιση.
  • Για τις μονογονεϊκές οικογένειες, υπάρχει προσαύξηση 0,25 στην κλίμακα ισοδυναμίας του νοικοκυριού και μέχρι το μέγιστο του 3.
  • Δεν θεωρείται ένδειξη πολυτελούς διαβίωσης η δήλωση ποσού έως 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία.
  Επιπλέον, δόθηκαν απαντήσεις σε μερικές συχνές ερωτήσεις:
  Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση κατά την περίοδο παράτασης;
  Όλοι ανεξαιρέτως, αρκεί να μην συμμετέχουν σε νοικοκυριό, του οποίου η αίτηση έχει εγκριθεί. Δεν απαιτείται να έχετε εκκρεμή, ακυρωμένη ή απορριφθείσα αίτηση.
  Έχω εγκεκριμένη αίτηση, αλλά δεν έλαβα το επίδομα, λόγω προβλήματος με το λογαριασμό μου. Τι κάνω τώρα;
  Μόλις ενημερωθούμε με την τελική λίστα απορρίψεων από τις τράπεζες, θα ακυρώσουμε τις αιτήσεις που δεν πληρώθηκαν και θα μπορείτε να κάνετε νέα αίτηση, στην οποία πρέπει να προσέξετε να δηλώσετε ΙΒΑΝ που να μπορείτε να εισπράξετε το κοινωνικό μέρισμα. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.
  Είμαι μονογονεϊκή οικογένεια που εγκρίθηκε στην κυρίως φάση. Πώς μπορώ να κάνω αίτηση, ώστε να πάρω τη διαφορά;
  Δεν χρειάζεται να κάνετε αίτηση. Θα υπολογιστεί αυτόματα από το σύστημα η διαφορά και θα πιστωθεί στο λογαριασμό που έχετε ορίσει στην αίτησή σας, όταν πληρωθεί το κοινωνικό μέρισμα αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην περίοδο παράτασης.
  Έχω εγκεκριμένη αίτηση από την κυρίως φάση του κοινωνικού μερίσματος (έως 12/12/2017) και θέλω να την ακυρώσω. Πώς το κάνω;
  Δεν έχετε δικαίωμα ακύρωσης εγκεκριμένης αίτησης της κυρίως φάσης.
  loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Κοινωνικό μέρισμα: Ποιες αλλαγές έγιναν στα κριτήρια; Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top