• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    30 Νοεμβρίου 2017
    - Δημοσιεύτηκε, 30 Νοεμβρίου 2017 - 7:55 π.μ.

    Enchiladas με κοτόπουλο και λευκή σάλτσα

    Υλικά για 4 άτομα 8-10 τορτίγιες σε μεγάλο μέγεθος.

    2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο

    2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο

    3 κουταλιές βούτυρο

    3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

    1 κονσέρβα ζωμό κοτόπουλου

    1 φλιτζάνι sour cream ή γιαούρτι

    1 πιπεριά κομμένη σε κύβους πράσινη

    Κόλιανδρο για το γαρνίρισμα

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220º C. Ετοιμάστε ένα πυρέξ και λαδώστε το.

    Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι του τυριού μαζί με το κοτόπουλο. Τοποθετήστε από 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα σε κάθε τορτίγια.

    Στη συνέχεια τυλίγετε σφικτά την κάθε τορτίγια και τοποθετείτε μια - μια στο πυρέξ. Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατέψτε το αλεύρι και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.

    Χτυπάμε μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατέψτε την sour cream ή το γιαούρτι με την πράσινη πιπεριά. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα enchiladas και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

    Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 - 25 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Κάντε like στον istioforo news

  • Scroll to Top