• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    29 Νοεμβρίου 2017
    - Δημοσιεύτηκε, 29 Νοεμβρίου 2017 - 10:23 μ.μ.

    Cookies χωρίς βούτυρο

    Yλικά για 15 – 20 κομμάτια:

    • 90 γρ. καλαμποκέλαιο
    • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    • 1/2 ποτήρι νερό
    • 50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα στο μούλτι ή το μπλέντερ
    • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροτριμμένη (για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε σταγόνες σοκολάτας που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
    • 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

    Διαδικασία:
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.
    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο, την άχνη, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό, για 3 – 4 λεπτά.
    Κατόπιν, ρίχνουμε σταδιακά τα φουντούκια, την κουβερτούρα, το μπέικιν πάουντερ και λίγο-λίγο το αλεύρι.
    Οταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, σταματάμε το μίξερ. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε δόσεις από αυτήν και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαμαρίνα.
    Φροντίζουμε να αφήσουμε κάποια απόσταση μεταξύ των μπισκότων, γιατί κατά το ψήσιμο θα απλώσουν.
    Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Οταν τα βγάλουμε θα πρέπει να είναι μαλακά.
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα.
    Τα διατηρούμε για αρκετές μέρες μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
    Πηγή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Κάντε like στον istioforo news

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Item Reviewed: Cookies χωρίς βούτυρο Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
    Scroll to Top