• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  27 Νοεμβρίου, 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 27 Νοεμβρίου, 2017 - 8:33:00 μ.μ.

  Μπ. Γιλντιρίμ: «Σε σύγχυση η ΕΕ μετά το Brexit, πρέπει να επανεξετάσει την θέση της Τουρκίας»

  Την άποψή του πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «σε απόλυτη σύγχυση» μετά την απόφαση της Βρετανίας ν’ αποχωρήσει από τους κόλπους της και πως θα πρέπει να «πρέπει να επανεξετάσει την θέση της Τουρκίας» εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

  Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Λονδίνο, ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης οφείλει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάσει εκ νέου τα σχέδιά της περί διεύρυνσής της.

  «Μετά την απόφαση για το Brexit η ΕΕ βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση. Πρέπει να επανεξετάσουν το όραμά τους για το μέλλον, μέχρι πού σκοπεύουν να φθάσουν τη διεύρυνση και ποια θα είναι η θέση της Τουρκίας σε αυτό. Είμαστε εδώ. Δεν πάμε πουθενά» τόνισε ο Γιλντιρίμ.

  Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε, εξάλλου, ότι η Τουρκία δεν πιστεύει πως η κρίση στη γειτονική της Συρία μπορεί να επιλυθεί όσο ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκεται στην εξουσία.

  «Το νυν καθεστώς ευθύνεται για τον τρόπο που η κατάσταση εξελίχθηκε στη Συρία. Δεν πιστεύω ότι είναι μια ρεαλιστική προοπτική να οικοδομήσουμε μια σταθερή ειρήνη στη Συρία με τον Άσαντ (στην ηγεσία)» τόνισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.
  loading...
 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top