• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    19 Νοεμβρίου 2017
    - Δημοσιεύτηκε, 19 Νοεμβρίου 2017 - 3:45 μ.μ.

    Κέικ μπισκότο

    Συστατικά.
    Για το παντεσπάνι.
    • 300 γρ. γιαούρτι
    • 2 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 100 γρ. νερό
    • 60 γρ. σπορέλαιο
    • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 120 γρ. κακάο σε σκόνη
    • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    • 1 κ.γ. σόδα
    • 100 γρ. κουβερτούρα
    • 300 γρ. γεμιστά μπισκότα
    Για τη βουτυρόκρεμα
    • 130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 380 γρ. άχνη ζάχαρη
    • 30 γρ. γάλα
    Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας
    • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
    • 60 γρ. κακάο σε σκόνη
    • 50 γρ. γάλα
    • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    Εκτέλεση
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στον αέρα.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το σπορέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
    • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι.
    • Μεταφέρουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο πρώτο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Βουτυροκακαώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 23 εκ. και στρώνουμε 14 γεμιστά μπισκότα στη βάση της κάθε φόρμας. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο.
    • Απλώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά σε υψηλή σχάρα.
    Για τη βουτυρόκρεμα
    • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και την άχνη ζάχαρη.
    • Χτυπάμε την κρέμα για λίγη ώρα γιατί δεν θέλουμε να μαλακώσει.
    Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας
    • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα, το βούτυρο, και το εκχύλισμα βανίλιας.
    • Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σφίξει η κρέμα.
    Για τη σύνθεση
    • Μεταφέρουμε το ένα παντεσπάνι, με τα μπισκότα προς τα κάτω, σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα.
    • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, με τα μπισκότα προς τα πάνω και το πιέζουμε για να απλώσει η βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια ανάμεσα από τα παντεσπάνια.
    • Απλώνουμε την κρέμα κακάο πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι.
    • Σπάμε τα μπισκότα που έχουν περισσέψει και τα ρίχνουμε στη σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
    • Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο.

    akispetretzikis.com

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Κάντε like στον istioforo news

  • Scroll to Top