• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  30 Νοεμβρίου, 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 30 Νοεμβρίου, 2017 - 5:03 μ.μ.

  Τεράστιος καρχαρίας κολυμπά δίπλα σε ανυποψίαστους λουόμενους [βίντεο]

  Ένα τρομακτικό στιγμιότυπο μ’ έναν καρχαρία να κολυμπά σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από ανυποψίαστους λουόμενους σε παραλία του Μαϊάμι κατέγραψε η κάμερα ενός μικρού τηλεκατευθυνόμενου αεροπλάνου.
  Το μήκους περίπου τριών μέτρων σαρκοβόρο κήτος διακρίνεται κάποια στιγμή να εντοπίζει τους λουόμενους και να τους πλησιάζει, αλλά ευτυχώς γι’ αυτούς αλλάζει κατεύθυνση προτιμώντας να κυνηγήσει άλλα θηράματα.
  Το βίντεο τράβηξε προ ημερών ο φωτογράφος Κένι Μελέντεζ, που ήθελε να απαθανατίσει από αέρος την παραλία του Μαϊάμι. Όταν αντιλήφθηκε πόσο άμεσος ήταν ο κίνδυνος που αντιμετώπισαν οι κολυμβητές από τον καρχαρία τίγρη έμεινε με ανοικτό το στόμα. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά για να τους βοηθήσει: «Σοκαρίστηκα όταν είδα πόσο κοντά πλησίασε ο καρχαρίας τον άνδρα, αλλά ανάσανα με ανακούφιση όταν άλλαξε πορεία. Ο άνδρας που στεκόταν όρθιος στο νερό δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται την παρουσία του καρχαρία παρά το μέγεθός του. Φαίνεται ότι τράβηξε την προσοχή του το drone, καθώς έστρεψε το βλέμμα του ψηλά.»
  Ο καρχαρίας-τίγρης θεωρείται ένα από τα πιο αιμοδιψή θαλάσσια ζώα. Βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και μπορεί να φθάσει σε μήκος τα 5,5 μέτρα.

 • Κάντε like στον istioforo news
 • Scroll to Top