• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    24 Νοεμβρίου 2017
    - Δημοσιεύτηκε, 24 Νοεμβρίου 2017 - 10:16 μ.μ.

    Συνταγή για μελομακάρονα, νόστιμα, αφράτα και νηστίσιμα

    Υλικά:
    • 9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
    • 1 φλ.ζάχαρη
    • 1 φλ.χυμό πορτοκάλι φρέσκο
    • 3 φλ.λάδι
    • 2 κ.γ.baking powder
    • 1 κ.γ.σόδα μαγειρική
    • 1 κ.σ.κανελογαρύφαλλα σε σκόνη
    • ξύσμα πορτοκαλιού
    Υλικά για το σιρόπι:
    • 4 φλ. νερό
    • 4 φλ. ζάχαρη
    • 2 φλ. μέλι
    • χυμό από μισό λεμόνι


    Εκτέλεση:
    – Σε μεγΆλη μπασίνα ενώνουμε και ανακατεύομαι πολύ καλά τη ζάχαρη,το χυμό,το λάδι,τη σόδα,τα κανελογαρύφαλλα και το ξύσμα.
    – Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλέυρι σιγά-σιγά με το baking powder μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη αφράτη ζύμη.
    – Πλάθουμε το μελομακάρονα (όχι πολύ μεγάλα γιατί διπλασιάζοντε) τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες αραιά το ένα από το άλλο.
    – Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
    – Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
    – Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
    – Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά.
    – Βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
    Loading... – Πασπαλίζουμε με κοπανισμένο καρύδι.,
    Πηγή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Κάντε like στον istioforo news

  • Scroll to Top