• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    25 Οκτωβρίου 2017
    - Δημοσιεύτηκε, 25 Οκτωβρίου 2017 - 3:30 μ.μ.

    Τούρτα σοκολάτα καραμέλα

    Συστατικά.
    Για το παντεσπάνι.
    • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • 90 γρ. κακάο
    • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 5 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
    • 90 γρ. γιαούρτι
    Για τη βουτυρόκρεμα
    • 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 100 γρ. κουβερτούρα
    Για το σερβίρισμα
    • 400 γρ. dulce de leche
    • 50 γρ. pretzels
    • 10 καραμέλες βουτύρου
    • 10 μικρές βάφλες
    • 100 γρ. κουβερτούρα
    • 30 γρ. τρουφάκια σοκολάτας
    Εκτέλεση
    Για το παντεσπάνι
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά το μπέικιν, το κακάο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
    • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.
    • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Βουτυροκακαώνουμε τρείς στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.
    • Ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
    • Αν δεν έχουμε 3 ίδιες φόρμες, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 εκ. και μόλις ψηθούν κόβουμε 3 ίδια κομμάτια με ένα κουπάτ.
    Για τη βουτυρόκρεμα
    • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
    • Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στη βουτυρόκρεμα και ανακατεύουμε.
    Για τη σύνθεση
    • Απλώνουμε λίγο από τη βουτυρόκρεμα στην πιατέλα σερβιρίσματος ώστε να κολλήσει πάνω το ένα παντεπάνι. Βάζουμε, το λιγότερο όμορφο εμφανισιακά, στη βάση.
    • Βάζουμε το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα από πάνω και απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι.
    • Προσθέτουμε 1 κ.σ. dulce de leche και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
    • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα και 1 κ.σ. dulce de lecheΑκολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το τρίτο παντεσπάνι.
    Για το σερβίρισμα
    • Διακοσμούμε με τις βάφλες σπασμένες, τα pretzel και τις καραμέλες.
    • Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά στα 800 Watt.
    • Περιχύνουμε πάνω από την τούρτα με τη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τα τρουφάκια.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Κάντε like στον istioforo news

  • Scroll to Top