• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  2 Σεπτεμβρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 2 Σεπτεμβρίου 2017 - 10:04 μ.μ.

  Σουλτς: Δεν μπορούν όλοι οι πρόσφυγες να πάνε σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα

  Την παραμονή της τηλεμαχίας με τη Μέρκελ, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Bild αισιοδοξεί ότι μπορεί να βγει νικητής από την εκλογική αναμέτρηση στις 24 Σεπτεμβρίου.
  «Οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 46%. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω τις εκλογές», λέει.
  Ο Μάρτιν Σουλτς επέρριψε λάθη στην διαχείριση στην έξαρση του προσφυγικού τον Σεπτέμβριο του 2015. «Το λάθος της Άνγκελα Μέρκελ ήταν ότι δεν βρίσκονταν σε επικοινωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά ότι τους ενημέρωσε εκ των υστέρων (σσ. για το άνοιγμα των γερμανικών συνόρων σε πρόσφυγες). Έτσι χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία λένε σήμερα πως, τότε κανείς δεν μας ρώτησε, το πρόβλημα είναι αποκλειστικά γερμανικό».
  Σε ερώτημα πώς θα διαχειρίζονταν ο ίδιος το προσφυγικό το 2015, ο Μάρτιν Σουλτς είπε στην Bild: «Θα έλεγα στους ευρωπαίους εταίρους ότι δεν μπορούν όλοι οι πρόσφυγες να πάνε σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα. Είτε θα γίνει δίκαιη κατανομή σε όλες τις χώρες-μέλη είτε η Γερμανία θα θέσει εν αμφιβόλω τον προϋπολογισμό της ΕΕ», υπογράμμισε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών.
  Όσον αφορά την αυριανή τηλεμαχία ο Μάρτιν Σουλτς εκφράζει στην Bild την δυσαρέσκειά του ότι πριν τις εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει μόνο ένα ντιμπέιτ. Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι είναι πολύ, ενόψει της τηλεμαχίας που ξεκινά αύριο στις 9:15 μ.μ. ώρα Ελλάδος.
  Πηγή: Deutsche Welle

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top