• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  3 Σεπτεμβρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 3 Σεπτεμβρίου 2017 - 4:38 μ.μ.

  Σκοπιανός δημοσιογράφος: «Να απομακρύνει η κυβέρνηση τα γελοία αγάλματα»

  Κατηγορηματικός ήταν ο Μπράνκο Τρίτσκοφσκι, αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Sloboden Pechath», αντικρίζοντας την κατάσταση της χώρας του με ρεαλισμό.
  Ειδικότερα, μέσα από το άρθρο του εγκαλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων, να απομακρύνει τα «γελοία αγάλματα» που ύψωσε η «εγκληματική κυβέρνηση» Ν.Γκρουέφσκι, ώστε να προκαλέσει την Ελλάδα.
  Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος εκτιμά, από την απάντηση που έδωσε ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, στην ερώτηση σχετικά με το τι πρόκειται να πράξει η νέα κυβέρνηση «με τα γελοία αγάλματα» -όπως του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου, της Ολυμπιάδας– και τις μετονομασίες δρόμων, σταδίων και αεροδρομίων, δεν μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί τα Σκόπια δεν αφαιρούν αμέσως τα μνημεία και τις επονομασίες «που η εγκληματική κυβέρνηση του VMRO-DPMNE σκόπιμα δημιούργησε για να προκαλέσει».
  Ο αρθρογράφος διερωτάται γιατί δεν υπάρχει ακόμη μία κοινή ή μονομερής διακήρυξη, με την οποία η ΠΓΔΜ θα εκφράζει την κατανόηση ορισμένων πτυχών των ελληνικών θέσεων και σημειώνει ότι οι αλυτρωτιστές, «εναντίον των οποίων δικαιολογημένα ο Κοτζιάς μας καλεί να αγωνιστούμε», δεν είναι μία συγκεκριμένη ομάδα, αλλά έχει λάβει ευρύτερες διαστάσεις μέσα στην κοινωνία της χώρας.
  Ακόμη, ο αρθρογράφος διερωτάται κατά πόσο η νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μπορεί να αποποιηθεί τη θέση για δημοψήφισμα στο θέμα του ονόματος και να δείξει με τον τρόπο αυτό ότι μπορούν πλέον να ληφθούν λογικές αποφάσεις, διαφοροποιούμενη έτσι από την «παραλογισμό» που είχε επιβάλει στη χώρα ο Γκρούεφσκι.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top