• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  7 Σεπτεμβρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 7 Σεπτεμβρίου 2017 - 10:31 μ.μ.

  Γερμανία: Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της Μέρκελ -Χάνει δύο μονάδες ο Σουλτς

  Αρνητικές εντυπώσεις στους Γερμανούς ψηφοφόρους άφησε το τηλεοπτικό debate μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς με τον ηγέτη των σοσιαλοδημοκρατών (SPD) να πληρώνει το τίμημα.
  Όπως δείχνει η εβδομαδιαία δημοσκόπηση του Infratest dimap για το τηλεοπτικό κανάλι ARD, οι συντηρητικοί (CDU/CSU) της Ανγκελα Μέρκελ διεύρυναν το προβάδισμά τους έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, παραμένοντας σταθερά στο 37% καθώς την ίδια στιγμή το SPD έχασε δύο μονάδες και έπεσε στο 21%.
  Πρόκειται μάλιστα για το χαμηλότερο ποσοστό του από τις αρχές Ιανουαρίου. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 4-6 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.503 ψηφοφόρων, που σημαίνει ότι ήταν η πρώτη που έγινε μετά το ντιμπέιτ της Κυριακής.
  Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει τρίτη δύναμη με ποσοστό 11% ενώ η ριζοσπαστική Αριστερά ακολουθεί με 10%, με άνοδο μίας μονάδας.

  Αυξημένο κατά μία μονάδα, στο 9%, είναι επίσης το ποσοστό του φιλελεύθερου κόμματος FDP ενώ οι Πράσινοι διατηρούν το ποσοστό τους, στο 8%.
  Σύμφωνα με αυτά τα ποσοστά, η AfD και το FDP θα μπουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο αφού ξεπερνούν το όριο του 5%.
  Λόγω του κατακερματισμένου πολιτικού τοπίου, μετά τις εκλογές θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί άλλος βιώσιμος κυβερνητικός συνασπισμός πέραν από αυτόν των συντηρητικών με το SPD.
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top