• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  8 Σεπτεμβρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 8 Σεπτεμβρίου 2017 - 1:55 μ.μ.

  Ρωσικοί βομβαρδισμοί σκότωσαν «εμίρη» των τζιχαντιστών

  Νεκρός είναι ο «εμίρης» της Ντέιρ Αλ Ζορ στη Συρία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ρωσία, σύμφωνα με την οποία και πολλά άλλα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, έπεσαν νεκρά μετά από στοχευμένα πλήγματα. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο πρώην διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Τατζικιστάν που λιποτάκτησε και ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ο «υπουργός Πολέμου» των τζιχαντιστών.
  «Έπειτα από ένα στοχευμένο πλήγμα στα περίχωρα της Ντέιρ αλ Ζορ καταστράφηκαν ένα κέντρο διοίκησης και ένα κέντρο πληροφοριών, ενώ περίπου 40 μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Facebook το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. «Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τέσσερα σημαντικά ηγετικά στελέχη είναι μεταξύ των νεκρών μαχητών, ανάμεσά τους και ο εμίρης της Ντέιρ αλ Ζορ, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Σεμάλι», προσθέτει η ανακοίνωση.

  «Υπάρχουν πληροφορίες ότι «ο υπουργός Πολέμου» του ΙΚ, ο Γκουλμουρόντ Χαλίμοφ, ήταν παρών σε αυτή τη συνάντηση και τραυματίστηκε θανάσιμα», επεσήμανε ο ρωσικός στρατός. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρώην διοικητής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Τατζικιστάν, ο συνταγματάρχης Γκουλμουρόντ Χαλίμοφ είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο του 2015 και τον επόμενο μήνα δήλωσε ότι εντάχθηκε στο ΙΚ στη Συρία.
  Η Ουάσινγκτον προσέφερε τρία εκατομμύρια δολάριο για τη σύλληψη αυτού του ελεύθερου σκοπευτή, που παρακολούθησε πέντε στάδια εκπαίδευσης από το 2003 ως το 2014 στις ΗΠΑ και το Τατζικιστάν. Το Αμπού Μοχάμεντ αλ Σεμάλι είναι το όνομα πολέμου του Τάρεκ αλ Τζάρμπα, ενός Σαουδάραβα τζιχαντιστή που περνούσε ξένους μαχητές στη Συρία. Οι ΗΠΑ προσέφεραν πέντε εκατομμύρια δολάρια για κάθε πληροφορία που θα οδηγούσε στη σύλληψή του.
  Ο ρωσικός στρατός επεμβαίνει από τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Συρία υποστηρίζοντας τον συριακό στρατό, ο οποίος σημείωσε μια σημαντική νίκη την Τρίτη σπάζοντας την πολιορκία από το ΙΚ σε έναν από τους δύο κυβερνητικούς θύλακες της Ντέιρ αλ Ζορ.
  Η επαρχία αυτή της Συρίας είναι η τελευταία που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και η απώλειά της θα σημάνει το τέλος της παρουσίας της οργάνωσης στη χώρα, τρία χρόνια μετά την προέλαση του ΙΚ.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top