• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  8 Σεπτεμβρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 8 Σεπτεμβρίου 2017 - 10:30 π.μ.

  Η AMD ποντάρει στην δυναμική του Ryzen 7 1800X!

  Ο Ryzen Threadripper αποτελεί μια ισχυρότερη εναλλακτική από τον 1800X παρά το γεγονός πως και οι δύο έχουν τον ίδιο αριθμό πυρήνων και threads.Η επιτυχία των Threadripper στην workstation αγορά είναι ξεκάθαρη μιας και ενσωματώνουν περισσότερους πυρήνες ανά Ευρώ σε σύγκριση με τους Intel της εν λόγω αγοράς, ενώ γενικότερα δεν έχουν κάτι που θα απωθήσει κάποιον από την αγορά τους. Τι διαφορετικό όμως έχει ο 1900X; Το συγκεκριμένο chip αποτέλεσε κάτι 'έξτρα' στο lineup της AMD.

  Ο επεξεργαστής τρέχει στα 3.8GHz έχοντας Boost στα 4GHz καθώς και τη λειτουργία XFR για προηγμένο overclocking που μπορεί να φτάσει και τα 200MHz εάν οι συνθήκες το ευνοούν. Βάζοντας τον 1900X απέναντι από τον 1800X βλέπουμε πως ο δεύτερος χρονίζεται στα 3.6GHz έχοντας όμως το ίδιο Boost. Εκεί που όμως διαφέρουν είναι στον ελεγκτή των μνημών καθώς και στον συνολικό αριθμό PCIe lanes. Αρχικά ο 1900X διαθέτει τέσσερις πυρήνες από κάθε die ενεργούς ή αλλιώς ένα CCX από τα δύο που έχει κάθε Zen die ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως κάπως έτσι η AMD καταφέρνει να αξιοποιήσει τους δύο dual channel ελεγκτές του κάθε die προσφέροντας Quad channel support και 64 PCIe Gen3 lanes, κάτι που αποτελεί feature όλων των Threadripper επεξεργαστών του X399 chipset της AMD.

  Η εταιρία μάλιστα αναφέρει και τις βελτιώσεις που έχει το CPU σε gaming εφαρμογές. Σημειώνεται πως το chip για να συνάδει με την υπόλοιπη πλατφόρμα έχει TDP 180W, που όμως λέγεται πως θα είναι χαμηλότερο από πλευράς κατανάλωσης στη πράξη. Διαφορά βλέπουμε φυσικά και στη τιμή των επεξεργαστών, αν και ο ένας τοποθετείται σε διαφορετική πλατφόρμα που στοχεύει σε διαφορετικό κοινό, με τον Threadripper 1900X να έρχεται άμεσα στην αγορά με προτεινόμενη τιμή $549.

  Freegr network blog- News about pc, technology.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top