• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  7 Σεπτεμβρίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 7 Σεπτεμβρίου 2017 - 3:20 μ.μ.

  Στο 2,3% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης

  Επιταχύνθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, περισσότερο από ότι προβλεπόταν σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση της Eurostat.
  Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο 2,3% έναντι 2,2% της προηγούμενης εκτίμησης της Eurostat και 2,0% που ήταν ο ρυθμός στο πρώτο τρίμηνο, ενώ σε τριμηνιαία βάση (σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο) σημειώθηκε ανάπτυξη 0,6%.
  Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από την εκδήλωση της κρίσης χρέους πριν από πέντε χρόνια, υπογραμμίζοντας τις καλύτερες προοπτικές μετά τις εκλογές που μείωσαν τους φόβους μίας λαϊκίστικης πολιτικής απειλής.

  Τα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι η ευρωπαϊκή οικονομία κινείται στο ίδιο επίπεδο με την οικονομία των ΗΠΑ, η οποία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,2% στο δεύτερο τρίμηνο. Στην Ε.Ε., το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,4%. Τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης (σε τριμηνιαία βάση) κατέγραψε η Τσεχία (2,5%), ενώ τον χαμηλότερο σημείωσαν η Πορτογαλία και η Βρετανία (0,3% και οι δύο χώρες).
  loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Στο 2,3% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top