• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  28 Αυγούστου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 28 Αυγούστου 2017 - 11:39 π.μ.

  Κατονομάστηκε ο δράστης της επίθεσης στη Φινλανδία

  Αμπντεραχμάν Μπουανάνε ονομάζεται ο άνδρος από το Μαρόκο, ο οποίος, ενώπιον δικαστηρίου, παραδέχτηκε ότι σκότωσε δύο γυναίκες σε επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία, όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα.
  Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει ότι ο ύποπτος, ο οποίος είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα με το όνομα Αμπντεραχμάν Μεκά και είναι 18 ετών, είναι τελικά 22 ετών. Χθες η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος έδωσε στις αρχές πλαστή ταυτότητα όταν εισήλθε στη χώρα το 2016 μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στις 18 Αυγούστου κατά την επίθεση με μαχαίρι στη νοτιοδυτική πόλη Τουρκού, μια επίθεση που ερευνάται ως η πρώτη σχετιζόμενη με τρομοκρατία στη χώρα.
  Ο ύποπτος, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι ο δράστης της επίθεσης αρνούμενος όμως ότι το κίνητρό του ήταν η τρομοκρατία. Έφθασε στη Φινλανδία το 2016, διέμενε σε κέντρο υποδοχής στο κέντρο της Τουρκού και πριν από την επίθεση είχε απορριφθεί η αίτησή του για χορήγηση ασύλου.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top