• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  27 Αυγούστου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 27 Αυγούστου 2017 - 10:59 μ.μ.

  Σουλτς σε Μέρκελ: «Για πόσο καιρό ....ο Ερντογάν μας σέρνει από τη μύτη»;

  Ο υποψήφιος καγκελάριος Μάρτιν Σούλτς προέβη σε δηλώσεις που αφορούν την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τα ερωτήματα του ήταν πολλά.
  Κατηγόρησε δε την Καγκελάριο Μέρκελ ότι αντιδρά πολύ διστακτικά στις τουρκικές προκλήσεις.
  «Για πόσο καιρό θέλουμε να παρακολουθούμε αδρανείς, ενώ ο κ. Ερντογάν μας σέρνει από τη μύτη;», διερωτήθηκε ο κ. Σουλτς, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξής του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD. Ερωτώμενος εάν έχει αποδεχθεί το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί από τους τουρκικής καταγωγής γερμανούς ψηφοφόρους εξαιτίας της αυστηρής στάσης του προς την 'Αγκυρα, τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τις αρχές του προκειμένου να εξασφαλίσει ψήφους και κατηγόρησε την 'Αγγελα Μέρκελ ότι ενεργεί πάντα βάσει τακτικής και στην εσωτερική πολιτική.
  Ο Μάρτιν Σουλτς κατηγόρησε ακόμη την Καγκελάριο ότι έχει πλέον χάσει την επαφή της με τους πολίτες, ενώ με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για στελέχη της Καγκελαρίας που απασχολούνταν στον προεκλογικό της αγώνα και για κάλυψη μόνο ενός μικρού μέρους των εξόδων προεκλογικής μετακίνησης της κυρίας Μέρκελ από το κόμμα της, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χρησιμοποιεί τις υποδομές του κράτους για ένα ευτελές ποσό για πηγαίνει στις προεκλογικές τις εκδηλώσεις. Πολλοί πολίτες θεωρούν ότι έχει ξεφύγει». Ο ίδιος πάντως, παρά τα αρνητικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, δήλωσε αισιόδοξος, καθώς, όπως επισήμανε, ένας στους δύο ψηφοφόρους παραμένει αναποφάσιστος και θα προσπαθήσει να τον πείσει. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν επιθυμεί να συνεχιστεί ο «μεγάλος συνασπισμός» μεταξύ CDU/CSU και SPD, αλλά ότι θα ήταν διατεθειμένος να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες ως τον «μικρό» κυβερνητικό εταίρο.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top