• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  28 Αυγούστου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 28 Αυγούστου 2017 - 7:28 π.μ.

  Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εμπρησμού στη Ζάκυνθο

  Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εμπρησμού στη Ζάκυνθο - Τρία νέα μέτωπα καίνε το νησί - Κάηκε σπίτι στις Μαριές

  Στην Ζάκυνθο που δοκιμάζεται για μια ακόμη ημέρα από τις πυρκαγιές έχει μεταβεί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών.

  Ενδεικτικό της δύσκολης αποστολής των πυροσβεστών αποτελει το γεγονός πως το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώθηκαν τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση. Οι φωτιές ξεκίνησαν σε κοντινή απόσταση απο την εστία της Αναφωνήτριας και ενώ οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν το πιο επικίνδυνο μέτωπο προς ανατολικά και να οριοθετήσουν ένα μεγάλο μέρος του.

  Με τα νέα αυτά δεδομένα οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται επιπλέον με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος θα επιχειρήσει ο μέγιστος αριθμός διαθέσιμων εναερίων μέσων, για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη πυρκαγιά.  Υπενθυμίζεται ότι κατά τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής από ελικόπτερο που επιχειρούσε κατάσβεση εθεάθησαν δυτικά του οικισμού των Μαριών δύο άτομα τα οποία επιχείρησαν να προκαλέσουν νέες εστίες πυρκαγιάς. Επιπλέον, στο νησί έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο.

  Κάηκε σπίτι στις Μαριές

  Πολύ δύσκολη η χθεσινή νύχτα στο χωριό Μαριές. Η πύρινη λαίλαπα έκαψε σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος.

  Στο χωριό έσπευσαν λεωφορεία του Δήμου Ζακύνθου για να απομακρύνουν τους κατοίκους σε περίπτωση που χρειαστεί

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top