• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  25 Αυγούστου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 25 Αυγούστου 2017 - 4:00 μ.μ.

  Με μια ανάσα: Βούτηξε 94 μέτρα με σκανταλόπετρα και έσπασε το ρεκόρ

  Πανελλήνιο ρεκόρ κατάδυσης με «Σκανταλόπετρα» στα 94 μέτρα έκανε την Πέμπτη ο Χρόνης Χλίτσιος στο πλαίσιο των προπονήσεων για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ των 107 μέτρων.  
   Η προσπάθεια να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ θα γίνει στην παραλία της Λίμνης Ευβοίας, αύριο Σάββατο 26 Αυγούστου, στη μία μετά το μεσημέρι, στο πλαίσιο της Διοργάνωσης Μαραθώνιας Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ».
  Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος, με την περσινή βουτιά του να είναι στα 80,7 μέτρα σε χρόνο 2 λεπτών και 28 δευτερολέπτων.

  Τι είναι η κατάδυση «σκανταλόπετρα»

  Η σκανταλόπετρα είναι άθλημα άπνοιας , που προβάλει μια ολόκληρη φιλοσοφία διαβάζουμε στο site ydronaftes.gr
  «Όπου και αν έχει φιλοξενηθεί κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της ευγενικής άμιλλας, της ισότητας , της πατροπαράδοτης Oλυμπιακής «απλότητας» που εστιάζει στον «γυμνό» αθλητή με μόνα εφόδια αυτά του καθαρού μυαλού, της ισχυρής θέλησης και του υγιούς σώματος.
  Η σκανταλόπετρα ταξιδεύοντας στοχεύει να διηγηθεί σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους την αρχέγονη ιστορία της και την παράδοση της, αλλά επίσης να αγαπηθεί και να διαδοθεί σαν ένα σπουδαίο σύγχρονο άθλημα.
   Οι αθλητές της σκανταλόπετρας επιβάλλεται να βουτάνε πάντα σε πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Αγωνίζονται χωρίς βοηθητικό εξοπλισμό. Πρέπει να μπορούν να βλέπουν με «γυμνά» μάτια ώστε να μπορούν να ελέγχουν την προσπάθεια τους».
   Αύριο θα κάνει την προσπάθειά της για το Παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών στα 70 μ. η Janne Apokotos.
  Οι καταδυτικές προσπάθειες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της διοργάνωσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2017», ο οποίος αρχίζει αύριο με τον 7ο Διάπλου Β. Ευβοϊκού (14.500 μ.) και συνεχίζεται με πολλούς κολυμβητικούς αγώνες την Κυριακή 27 Αυγούστου.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top