• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  15 Ιουλίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 15 Ιουλίου 2017 - 8:31 π.μ.

  Το υπερθέαμα Van Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (φωτό,βίντεο)

  Η έκθεση Van Gogh Alive που μάγεψε περισσότερους από 10.000.000 θεατές σ’ όλο τον κόσμο έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα από 7 Νοεμβρίου 2017 έως τις 5 Μαρτίου 2018… 

  Μία μοναδική παρουσίαση όλων των έργων του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου και παράλληλα ένα ψηφιακό ταξίδι στα μέρη που έζησε και δημιούργησε, στο Άμστερνταμ, την Προβηγκία, το Παρίσι, την Αρλ, το Σεν Ρεμύ με 3.000 πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες, προβάλλονται από το φημισμένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™ στους τοίχους, τις κολώνες, τις οροφές, το πάτωμα, ενός χώρου 1.500m2, δημιουργώντας μία εκπληκτική τρισδιάστατη απεικόνιση σε πολλαπλές επιφάνειες.

  Οι ρέουσες εικόνες, που γίνονται ένα σώμα με τους ψηφιακούς ήχους, γεμίζουν τον χώρο με πλούσιες προσλαμβάνουσες για όλες τις αισθήσεις, δημιουργώντας μία μαγευτική και καθηλωτική ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει τον επισκέπτη. Τα διαχρονικά αριστουργήματα ζωντανεύουν και ο επισκέπτης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τους.
  Το συνοδευτικό κείμενο της έκθεσης του καθηγητή Tracey Pilch (Επίκουρος καθηγητής Τέχνης στο Alaska Pacific University ) αναφέρει χαρακτηριστικά :
  Κοσμοσυρροή παρατηρείται όπου φιλοξενείται η έκθεση “Van Gogh Alive”. Προσωπικά δεν μπορώ να θυμηθώ από πότε είχα να δω τόσους πολλούς επισκέπτες σε ένα μουσείο και αυτό με γοήτευσε. Οι άνθρωποι ήταν μαγεμένοι με αυτό που έβλεπαν. Ίσως επειδή είναι μία αισθαντική και βιωματική εμπειρία όπως καμία άλλη. Οι εικόνες είναι απόλυτα συγχρονισμένες με τους ήχους. Υπάρχουν βιολιά που κάνουν τις κόκκινες παπαρούνες του να τρεμοπαίζουν, χρωματικοί τόνοι από πεφταστέρια σε μια βαθυγάλανη νύχτα. Γεμίστε τα μάτια σας λοιπόν με χρώμα και φως. Νιώστε την υφή, την οσμή και τη σάρκα των φρούτων και λουλουδιών που τον ενέπνευσαν. Και ανακαλύψτε, όπως ο ίδιος διαρκώς προσπάθησε να βρει, την ουσία σε έναν δύσκολο κόσμο. «Θα προτιμούσα να πεθάνω από πάθος παρά από την πλήξη», είπε κάποτε ο μεγάλος ζωγράφος”
   


  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top