• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  18 Ιουλίου 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 18 Ιουλίου 2017 - 9:57 π.μ.

  «Πνίγηκαν» οι καλλιέργειες στην περιοχή των Λεχαινών


  Καταστροφή και απελπισμένους παραγωγούς άφησε πίσω της η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών, δίνοντας χαριστική βολή στις καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας.
  Πρώτη ημέρα παράδοσης βιομηχανικής τομάτας στις βιομηχανίες του νομού η χθεσινή και αντί για τρακτέρ στους δρόμους η εικόνα που έβλεπε κάποιος ήταν τοματοπαραγωγούς σε απόγνωση να κοιτάζουν τα πλημμυρισμένα τους χωράφια, αντικρίζοντας μόνο καταστροφή και χαμένο βιος.


  «Η καταιγίδα της συμφοράς» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών, αφού η νεροποντή σκόρπισε τον όλεθρο.
  Οι περισσότεροι παραγωγοί με πρώιμη βιομηχανική τομάτα θα ξεκινούσαν χθες την συγκομιδή και παράδοση στα εργοστάσια. Ωστόσο, οι καλλιέργειες πλημμύρισαν και βούλιαξαν στο νερό και τη λάσπη. Καλλιέργειες εκατοντάδων στρεμμάτων «κολυμπούν» μέσα στο νερό από προχθές το βράδυ και εάν σκεφτεί κανείς ότι το κόστος καλλιέργειας για ένα μόνο στρέμμα ξεπερνά τα 600 ευρώ, μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς.
  Όπως λένε οι παραγωγοί, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δεν μπορούν να μπουν μέσα στα χωράφια τους για να ξεκινήσουν την συγκομιδή και όλα δείχνουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι τομάτες θα σαπίσουν, που σημαίνει ότι σε πολλές καλλιέργειες η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική.
  Εάν δε επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, τότε η καταστροφή είναι σίγουρη.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Κάντε like στον istioforo news

 • Scroll to Top